Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'un Bafra İlçesi'ne bağlı Üçpınar, Yörükler, Taşköprü, Sarıköy mahallelerinin grup yolunun yapılmadığını söyleyerek TBMM Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesiyle verdi.

HER YERE BAŞVURU

Samsun- Bafra karayoluna 5 kilometre, Bafra şehir merkezine ise yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan mahallelerinin çamurdan geçilemez durumda olduğunu söyleyen Zeybek, "Mahalle sakinleri özellikle kış aylarında zorluklar yaşıyor. Bu yolun yapılması için mahalle muhtarları ve sakinleri üç yıldır çalmadık kapı bırakmadılar. Sonuçta mahallelerin yol sorunu çözüme kavuşamadı. Özellikle Üçpınar Mahallesi resmi başvurularından sonuç alamayınca CİMER ve çeşitli makamlara sorunun çözülmesi için başvurmuş ve buralardan gelen yanıtlarda asıl sorumlunun belediyeler olduğu söylenmesine rağmen sorumluluk sahibi kurumlar, Üçpınar Mahallesi'ne karşı olan sorumluluklarını yerine getirmedi" diye konuştu.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Mahalle sakinlerinin araçlarına lastik ve amortisör dayanmadığını belirten Zeybek, "Mahalle sakinleri çamur yüzünden mahallelerine gitmek istemiyorlar. Bu zor koşullarda mahallelerine gidip gelmek zorunda bırakılan sakinler yolun yapılmamasına bir anlam veremiyor. Üçpınar Mahallesi sakinleri laik Cumhuriyet değerlerine samimi bağlılık gösteren insanların yaşamış olduğu bir yerleşim birimi. Yolun yapılamamış olmasından çok yapılmıyor olması düşündürücü. Acaba belediyeler bu yol için kaynak mı bulamıyor? Halkımıza bu eziyet reva mıdır? Bütün sorumlu, yetkililere sesleniyorum yol sorunu mutlaka kısa sürede çözümü kavuşmalı" dedi.