CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 5. Karadeniz Kitap Fuarı'nı ziyaret etti. Zeybek, yazarlar, okuyucular ve kitapevi sahipleri ile sohbet etti, Kitap okumanın önemine dikkat çekti.

KİTAPLAR BİLGİ HAZİNESİDİR

CHP'li Zeybek, 'Bir ülkenin gelişmesinde kitap okumak çok önemli, ülkemizin gelişmesi için kitap okuma oranlarının yükseltilmesi gerekiyor. Bu fuar alanında, ailelerin, gençlerin oluşturduğu kalabalık sevindirici ve umut vericidir. Kitaplar; bilgi, düşünce ve yenilikle birlikte, farklı fikirlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasını sağlar. Fuar alanında ailelerin çocukları ile birlikte kitap alması son derece önemlidir. Okumak ve okutmak devletin ve ailelerin öncelikli görevi olmalıdır' ifadelerini kullandı.

SEKTÖR HAREKETLENDİ

Yaşanan ekonomik sıkıntıların bütün kesimleri etkilediğini ifade eden Zeybek, 'Bu krizden yayınevleri ve kırtasiye esnafı da nasibini aldı. Ancak bu fuarlar sayesinde sektörde bir hareketlilik oluyor. Bu yıl beşincisi düzenlene Karadeniz Kitap Fuarının iyi geçmesi bölgemizi ve bizleri sevindirir. TÜYAP Samsun yetkilileri artık profesyonelce çalışmalar yapıyor. Kitap fuarının, yazarlarımıza, çizerlerimize, kitapevi sahiplerine, kitapseverlere, gençlerimize ve ailelerine aydınlatıcı olmasını dilerim' şeklinde konuştu.