Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği, kahvaltı programı düzenledi. Programa İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kundak, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, Millet İttifakı İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ve İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, İYİ Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candal, Çiftlik Caddesini Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Cihat Karahan, dernek üyeleri ve partililer katıldı.

SURİYE'DE Mİ YAŞIYORUZ?

Programda ilk olarak konuşan Dernek Başkanı Cihat Karahan, '2014 yılında dönemin büyükşehir belediye başkanı, bu caddenin trafiğe kapatılması gerektiğini, trafiğe kapatılmadan caddeye bir çivi dahi çakmayacağını belirtmişti, o nedenle bu duruma karşı çıkmadık. Daha güzel sonuçlar alabileceğimizi düşündük. Farklı planlar da yapıldı. Otoparklar yapılacaktı, araçlar rahatlıkla park edebilecekti. Hatta bir ara küçük bir tramvay dahi getirileceği söylendi bizde cazip gördük. Şehrin farklı yönlerinde alışveriş merkezleri açıldığı için insanlar buraya ilgisini kesti. Şu anda caddede 15 tane dükkan boş. 2010 yılından önce bu caddede dükkan bulmak çok zordu. Şu anda dönerci, parfümcü, cep telefoncu oldu. Suriyelilerin dolandığı bir yer oldu. Her akşam burada bıçaklanmalar, yaralanmalar oluyor. Daha önce burası bir cazibe merkeziydi. Caddenin trafiğe açılmasını istiyoruz, bu isteğimizi defalarca yetkililere ilettik. Yaklaşan yerel seçimler öncesi göreve talip olan belediye başkan adaylarımızdan bu caddenin tekrar cazibe merkezi haline gelmesi için plan ve projelerini bekliyoruz. Caddenin üst ve alt sokakları Suriye gibi oldu. İnsanlar acaba 'Suriye'de mi yaşıyoruz' diyorlar' şeklinde konuştu.

OTOPARK İHTİYACI VAR

Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş ise,'2009-2014 döneminde belediye başkanıydık. Bu caddenin trafiğe kapatılması ve otoparkların yapılması planı vardı. Sokak AVM şeklinde olması arzu ediliyordu. Burada bulunan emniyete ait karakolun otoparka dönüşmesi için girişimlerimiz vardı. 2014 seçimini kaybedince projelerimiz de kaybolmuş oldu. Bizim muradımız esnafımızın daha çok para kazanması, buranın çok daha canlı hale gelmesidir. Otopark görevi büyükşehire verildiği için ilçe belediyelerin, sorunu çözme konusunda bir şeyi yok ama büyükşehir belediye başkan adayımız var. Caddeye yakın bölgelerde otoparka ihtiyacımız var. cadde tek şerit olarak trafiğe açılsa iyi olur, diye düşünüyorum' dedi.

PROJELERİME YANSITTIM

Son olarak açıklama yapan Hayati Tekin de, 'İlkadım seçmeni, en azından Çiftlik yaşayanları ve esnafı, birbiriyle uyumlu iki adamı yan yana getirse bu sorun inşallah çözülecek. Teknik bir elemanım, 4 yıl büyükşehirde görev yaptım. Basit bir siyasetçi kahramanlığı yapacak ve 'yarın bu caddeyi trafiğe açacağız' demeyeceğim. Çiftlik Caddesi bir daha trafiğe açılmayacak düşüncesiyle caddenin altındaki tesisatlar yüzeye çok yakın yapılmış. Bu projeyi inceleyip, tesisatları daha alta almamız gerekiyor. Bu cadde kamyon ve ağır araç trafiğine yine engellenmelidir. Yaşanan sıkıntı şu an otoparkın olmayışıdır. Belki her tarafta parkomatları kaldırmamız gerekiyor. Değişik düşüncelerim var ve bu düşünceleri, projelerime de yansıttım' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ