Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İstihbarat Şubesi ekipleri, Atakum ilçesinde FETÖ'nün 6 örgüt evine operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yakalama kararı verilen ve Bank Asya da katılım hesabı, örgütle iltisaklı derneği üyesi ve müzahir kurumlarda SGK kaydı bulunan Halil İbrahim Ç. yakalandı.

Çorum'da hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan işlem yapılan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilerek yetkisizlikle dosyası Samsun'a gönderilen Muhammed B.G, Amasya Sulh Ceza Hakimliği ve Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesince yakalama kararı bulunan ve 2 adet bylock abonelik kaydı olduğu tespit edilen, Amasya'da "Emniyet Mahrem İmamı" olduğu iddia edilen Abdurrahman Ö. ile Merzifon Sulh Ceza Hakimliğince yakalama kararı olan ve 2 adet ByLock kullandığı tespit edilen MEB personeliyken ihraç edilen Nezime Ö. gözaltına alındı.

Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesince 2 ayrı yakalama emri bulunan ve 2 ayrı ByLock kaydı tespit edilen Kadriye K. ve Kütahya Ağır Ceza Mahkemesince aranan, ByLock kaydı bulunan ve üzerinde yapılan aramada kendi fotoğrafı bulunan sahte kimlik bulunduran Büşra A. yakalandı.

FETÖ ile iltisaklı müzahir kurumlarda SGK kaydı olan ve yapılan aramada Güldane Ö. adına düzenlenmiş üzerinde kendi fotoğrafı bulunan sahte kimlik bulunduran Büşra A. ve Amasya'da "Emniyet Mahrem İmamı" olduğu iddia edilen Abdurrahman Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Zanlılardan Kadriye K. serbest bırakırken Nezime Ö. yargılanmak üzere Merzifon'a gönderilecek.