Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, ' Çerkes Ethem heykeli' ile başlayan tartışmaların ardından Samsun Çerkes Derneği'ne ziyaret ederek, Çerkeslerin gönlünü aldı. Tekin, "Art niyetim yok. Kim karşı çıkarsa çıksın, Allah'ın izniyle ben bu heykeli dikeceğim. Bana karşı çıkarlarsa da Çerkesler yanımda olacak" dedi

Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Samsun'a milli mücadele kahramanlarından Topal Osman ve Çerkes Ethem'in heykellerini dikmek istediğini ancak çeşitli tarihçilerin farklı açıklamaları olduğunu söylemesinin ardından, Samsun Çerkes Derneği'nden tepki geldi. Tekin, yaşananların ardından 'Tamirat talebinde' bulunan Samsun Çerkes Derneği'ni ziyaret ederek dernek başkanı ve üyeleri ile görüşerek konuya açıklık getirdi. Ziyarete İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu, Millet İttifakı'nın Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de eşlik etti.

FARKLI GÖRÜŞ KURBANI

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyen Samsun Çerkes Derneği Başkanı Rahşan Erdoğan Yılmaz, "Dünya siyaset tarihinde bazı olaylar toplumlara farklı servis edilebiliyor. Bu mutlak doğru anlamına gelmiyor. Hayati Tekin'in daha sonra sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya binaen birkaç tarihçinin farklı görüşü kurbanı olduğunu düşündük. Böyle bir seçim sürecinde Samsun'un tüm renklerini ve milli mücadeleye emeği geçmiş insanları kesinlikle ayrıştırma yapmaksızın kucaklayan bir dil kullanacağından şüphe duymuyorum. Bu manada da bir tamirat talebimiz oluştu" dedi.

ART NİYETİM YOK

Millet İttifakı'nın Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ise olayın oluş biçimini anlatarak, "Ben Çerkeslere veya derneğe bir heykel sözü vermiyorum. Kendim akıl edip bunu yapacağım diyorum. Ne kimsenin gönlü olsun ne de tepkiler azalsın diye bunu yapıyorum. Eğer niyetimde bir yanlışlık olsa zaten milyon kere özür dilerdim. Ama bir defa bile özür dilememi gerektiren hissiyat içinde değilim. Çünkü art niyetim yok. Kim karşı çıkarsa çıksın, Allah'ın izniyle ben bu heykeli dikeceğim. Bana karşı çıkarlarsa da Çerkesler yanımda olacak. Ben bunu oy karşılığı değil, kahramanlıklarının anısına dikeceğim" diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU