Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, seçim gezilerine devam ediyor. Deveci'nin köy köy gerçekleştirdiği ziyaretlere, önceki gün İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve Millet İttifakı'nın İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin de eşlik etti. Atakum Özören Köyü'nde vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan adaylar, önemli mesajlar verdi.

SORUNLAR BİRLİKTE ÇÖZÜLECEK

Millet İttifakı Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci, uzun süredir Atakum'un sorunları için çözüm önerileri oluşturduklarını belirterek, "Yaklaşık 4 yıldır Atakum'da ilçe başkanıyım. Atakum'un sorunlarını tek tek tespit ettik. Sorunların nasıl çözüleceğini biliyoruz. Nasıl bir Atakum devralacağımızı biliyoruz. 25 yıldır Atakum'da yaşıyorum. Tüm sorunlarınızı biliyorum, bu köydeki ve Atakum'daki diğer yerleşim birimlerinde yaşanan sıkıntılardan haberim var. Atakum Belediyesi'nin elini sizin omzunuza değdireceğiz. Atakum'un en önemli ihtiyacı neyse, bunu uzmanlar ve sizlerle planlayacağız. Sizi her sorunumuzun çözümüne ortak edeceğiz, kent beraber yöneteceğiz. Atakum Belediyesi'nin iki eli de sizin omuzlarınızda olacak. Bütün sorunlarınızı takip edeceğim. Her birinizin sorununu kendi sorunum göreceğim. Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok, yapılamadıysa ilgisizliktendir" sözlerini kaydetti.

BELEDİYE ŞEFFAF OLACAK

Cemil Deveci, birçok alanda projelerin hazır olduğunu vurgulayarak, "Köyüm Köylüm projemizi arkadaşlarımız anlatıyor. Sizin kendi coğrafyanızda daha mutlu, daha refah yaşamanızı sağlayacak bir proje. 1 Nisan'da başkan olduğumda, tarımsal üretim kooperatifi kuracağız. Organik tarım alanında sizi destekleyeceğiz. Yem tesislerinden, süt çiftliğine kadar 1 yıl içinde tamamlayacağız. Köyleri belediye binasından değil, buralardan yöneteceğiz. 3-4 köyü birleştirerek merkez köy belirleyeceğiz ve bu köyde belediye birimleri olacak. Belediye ile sizin irtibatınızı sağlayacaklar. Bu bölgede yoğun işsizlik var. Bu tip ekonomik krizlerin olduğu dönemlerde aktif istihdam diye bir olgu ortaya çıkar. Atakum Belediyesi'ne bağlı istihdam bürosu oluşturacağız. Lise ve üstü okulların mezunu gençlerimizi meslek kurslarından geçirip, Atakum'da açılan işletmelerde bu gençlerin çalışmasını mecbur kılacağız. 1.5 yıl içerisinde bin 500 gencimizi bu alanda istihdam edeceğiz. Atakum'da açılacak büyük bir iş merkezi var. Orada bin 200 kişi çalışacak. Orası benden ruhsat alırken bir şart sunacağım; burada çalışacak kişiler bizim yetiştirdiğimiz gençler olacak. Dediklerimin hepsi ilk 1 yıl içerisinde olacak. Sizin vergilerinizle oluşmuş belediye bütçesini hesap verilebilir, şeffaf şekilde kullanacağım. Köylerimiz çok güzel, köylerimizin nüfusunu artıracağız" ifadelerini kullandı.

SAMSUN'U UÇURACAĞIM

Millet İttifakı İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, geleceğin şehrini inşa etmek için aday olduğunu belirterek, "100 yılın şehrini planlayacağız. Şehir güneye doğru büyüyecek. İmarıyla, parselasyonuyla gelecek nesillere otopark sorunu olmayan, çevresiyle güzelleşmiş, huzurlu bir şehri emanet edeceğiz. Üst üste binmemiş geleceğin şehrini, gelecek nesillere teslim edeceğiz. Türkiye'de belediyeciliği planlamayı en iyi bilen 10 kişiden biriyim. Samsun'da da bu işi en iyi bilen kişiyim. İşsizi olmayan, köylerinde yol problemi kalmamış bir şehir yapacağız. Samsun olarak biz bu geri kalmışlığı hak etmiyoruz. Varlık içinde yokluk yaşıyoruz. Köylerimiz bitmiş durumda, hayvancılık olmasa tarım tamamen bitecek. Ben bir köy çocuğu olarak sizlerin sıkıntılarını biliyorum. Geçmişim geleceğimin aynasıdır. Ben 'Samsun'a hizmet edeceğim' demiyorum, 'Samsun'u uçuracağım' diyorum. Kendime o kadar güveniyorum. Samsun merkezini 1.5 kat güneye doğru uzatıyoruz. Oradan elde edilecek gelirle hem borçları ödüyoruz, hem de devasa projelere kaynak oluşturuyoruz" diye konuştu.

TÜTEN BACA YOK

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise, AK Parti'nin 17 yıllık iktidarında tarımın bitirildiğini belirterek, "Bu ülkeyi 17 senedir yönetenlerin ne hale getirdiğini biliyoruz. Soğan, patates, biber kuyrukla satılıyor. 2019 yılı, Bafra ve Çarşamba Ovası'na rağmen vatandaşın kuyrukla domates aldığı yıl olarak anılacak. Eğer biz de onlar gibi yapacaksak, Allah bu makamları bize nasip etmesin. İş, istihdam, tarım ne demek biliyoruz. 100'ün üzerinde işletmeyi sattılar. Bir tane tüten baca gösterin, heykelinizi dikelim. Seçim döneminde kimin borcu varsa erteliyorlar. Ertelemeyi bırak, bize iş lazım. 17 senedir yapılanları gördünüz, bir de bu arkadaşları deneyin. O zaman farkı göreceksiniz. Tarımı, fındığı, çeltiği bitirdiler. 2002 Türkiye'sine maalesef geri döndük" sözlerini kaydetti.

ÇÖZÜM SÖZÜ ALDILAR

Özören Köyü Muhtarı Ömer Gemici ise, köyün sorunları ve taleplerinden bahsederek, "Köyümüzün yollarında sorun var. Ayrıca su şebekesinde de problemlerimiz var. Köyümüzdeki gençlerin spora yönelmesi için Atakum Belediyesi'nden halı saha istiyoruz. 20 aydır muhtarım. Bu sürenin başından beri köye otobüs getirmek için uğraşıyorum. Vergi ödemede hiçbir mahalleden farkımız yok ancak hizmet alımında farkımız var. Köyde hayvancılığı teşvik etmek için hayvancılık yapan köylülere su desteği verilmesi talebimiz var. Köyde üretilen ürünler pazarda özel bir bölümde satılmalı" dedi. Tekin ve Deveci, muhtar Gemici ve köylülere sorunların çözümü için söz verdi. Tekin ve Deveci, bir çay ocağında vatandaşlarla sohbet ettikten sonra köyden ayrıldı.

Şükrü Berk ASKAR