Cumhur İttifakı AK Parti Adayı İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Oktay Avcılar, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, İlkadım Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Murat Yalçınkaya, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Süleyman Demirtaş, İlkadım Belediyesi Spor Koordinatörü Üzeyir Kodan, İlkadım Eğitim Kurumları Koordinatörü İdris Yüce, İLKEM öğretmen ve idarecileri ile birlikte üniversiteye hazırlık öğrencileri, ilk defa oy kullanacak genç seçmenler ve İLKEM eğitim kurumlarında eğitim gören toplamda 555 genç katıldı.

ÇOK HİZMETLER YAPTIM

'Eğitime ve gençliğe yaptığımız yatırımların meyvesini, çocuklarımızın başarılarıyla mutlu olmasıyla alıyoruz' Başkan Erdoğan Tok, 'İlkem Eğitim Kurslarımız 3 farklı şube ile hizmet veriyor. İlk olarak Unkapanı'nda da açılan İLKEM, çıraklık dönemimizde bugün ortaya koyduğumuz başarı ile ustalık eseri olarak kendini gösterdi. Bin 500 gencimiz buradan üniversiteli oldu. 31 Mart'tan sonra inşallah ustalık dönemiz ile 3 olan şube sayımızı 6'ya çıkararak 6 farklı mahallemizde, binlerce gencimize hizmet vermek üzere hazırlanıyoruz. 2014 ile 2019 yılları arasında 3 bin 680 öğrenciye hizmet verdik. Türkiye'de ilk ve tek eğitimin tüm kademelerinde hizmet veren tek Eğitim Kursu olmanın mutluluğunu İLKEM ile yaşıyoruz. İlkokul, ortaokul, lise, üniversite ve KPSS kursları ile YKS/Üniversite Hazırlık ve LGS/Liseye Giriş Sınavına Hazırlık Kursunda şu an 580 öğrencimiz hizmet alıyor. İLKEM'de eğitim alan bu gençlerimizi çok güzel yerlerde görüyoruz. Ben lise, üniversite yıllarımızda aktif siyasetin içinde yer aldım. Gençlik yıllarımda siyasette etkin rol alarak İlkadım ve Samsun'a hizmet ettim ve etmeye devam ediyorum. Her dönemimde gençliği çok önemsedim. Öğrenciler için gençler için çok gayret sarf ettim. Şimdi de İlkadım Belediye Başkanı olarak halkımıza hizmet etmeye devam ediyorum' şeklinde konuştu.

KÖKTAŞ'TAN TAVSİYE

Gençlere tavsiyelerde bulunan Milletvekili Fuat Köktaş, 'Bizler bugünün siyasetçileriyiz. Yarın hayatınızda aklınızda olmayan bir yerlerde sizler de olabilirsiniz. Erdoğan Bey 'ben gençlik yıllarımda sizin gibi üniversiteye giden öğrencileri barınma, yiyecek problemlerini çözebilmek için vakıf hizmetleri yaptım' dedi. Erdoğan Tok Bey vakıfcılığı niye yaptı biliyor musunuz gençler? O gün ekonomi çok kötüydü. O gün ülkenin herhangi bir ilinden Samsun'a gelip eğitim alacak gençlerimizin kalacağı barınacağı ya da güvenilir ortamın olacağı bir mekan yoktu. O gün gençlerin yetişmesini kendisine görev edinen insanlar bir vakıf buldular. Samsun'da da Erdoğan Tok, başkanlığını ve ben de onun yardımcılığını yaptım. Biz öyle zor günlerde bu öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştık. Şimdi siyaset yaparak ilçemize şehrimize ve ülkemize hizmet etmek için çalışıyoruz' diye konuştu.