Haber Radyo Genel Yayın Yönetmeni Cumhur Kocaoğlu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesinde söyleşiye katıldı. Radyo Topluluğu tarafından düzenlenen söyleşide konuşan Kocaoğlu, radyoculuk üzerine bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

RADYOCULUK BİTMEZ

Kocaoğlu, radyoculuğun hiçbir zaman bitmeyeceğini belirterek, "Ben şahsen radyoculuğun bir gün biteceğini asla düşünmüyorum. Televizyon yayınları günümüzde artık internet medyasına doğru kayıyor olabilir ama bence karasal yayıncılık olduğu sürece klasik radyo yayıncılığı asla bitmez. Yıllar içerisinde içerikler dinleyici kitlesine göre değişir ama radyo yayıncılığı her zaman devam eder. Biz radyocular ise günümüzde sadece karasal radyo ile sınırlı kalmamalı, yayınlarımızı internette ve sosyal medya uygulamalarında da yayınlamalıyız. Çünkü oralarda inanılmaz bir radyo dinleyici kitlesi var" ifadelerini kullandı.

GÜZEL İMKANLARINIZ VAR

Öğrencilere radyoculuk hakkında tavsiyelerde bulunan Kocaoğlu, "Eğer radyocu olmak istiyorsanız mutlaka bir başlangıç noktası bulmalısınız. OMÜ İletişim Fakültesi olarak güzel imkanlara sahipsiniz. Çok güzel bir radyonuz var. Girin radyoya, takın kulaklığı ve yaşayın radyoculuk heyecanını. Sevmeden bu işi asla yapamazsınız, sadece spikerlik anlamında değil radyo teknik-kurgu anlamında da kendinizi geliştirmelisiniz" dedi.

Söyleşi, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Niyazi Usta'nın Cumhur Kocaoğlu'na teşekkür belgesi vermesi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. Söyleşiye ayrıca, dekan yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Oktan ve Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kaya, Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Onur Bekiroğlu, Radyo Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Çakın, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.