ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA

Samsun Maarif Koleji ve Samsun Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinliğine Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal ve Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende katıldı. Aynı zamanda okulun mezunlarından olan Aztopal ve Darende, öğrencilerle söyleşide bir araya geldi. Öğrencilerin soruları üzerine Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Darende, "Hiç şüpheniz olmasın Samsunspor, en kısa zamanda Avrupa'nın en güçlü kulübü olacak. İsmail Uyanık'ın olduğu yerde daima başarı vardır. Bizim daha önce yönettiğimiz dönemlerde takım Süper Lig'deydi. Şimdi tekrar göreve geldik. Çok yakın bir zamanda bütün herkes Samsunspor'dan bahsedecek" diye konuştu.

TECRÜBELERİNİ ANLATTI

Genel Menajer Mustafa Aztopal ise, "Yıllarca taraftarlığını yaptığınız, sabah 6'da, 7'de kulüplere gelip bilet almaya çalıştığınız kulübün şu anda yöneticisi pozisyonundasınız. Ben bugünleri hayal ediyordum ve hayallerime kavuştuğum için çok mutluyum. Uzun yıllar Azerbaycan ve Hollanda'daki futbol takımlarında yer aldım. Uzun yıllardın İsmail Uyanık ile de Samsunspor için fikir alışverişlerinde bulunuyorduk. Çünkü Samsunspor için en önemli şey İsmail Uyanık'ın liderliği ve onun iradesidir. O ne zaman ki 'ben varım, göreve geliyorum' dedi, Tarık Darende gibi onunla yıllarca çalışmış insanlar bir araya geldi. Başkan İsmail Uyanık geri geldi, bana da 'Mustafa artık gelme zamanın, Samsunspor'u beraber yönetme zamanı geldi' dedi bende geldim" dedi.

HAYATIMIN KULÜBÜ

Aztopal, "Ben hayatımın kulübüne geldim. Avrupa'da ve dünyada çok bağlantılarım var. Samsunspor için bu bağlantılarımızın hepsini kullanacağız. Çünkü Samsunspor, Samsun'un en büyük markasıdır. Samsunspor bu ligden ve sonraki ligden çok kısa bir sürede kurtulup, asıl yeri olan Süper Lig'e geri dönecektir. Avrupa'da tanınan bir kulüp olacaktır. Avrupa macerası 4-5 sene sonra herkesin görebileceği bir düzeye gelecektir. Bugün altyapı için çok önemli hamleler yapıyoruz. Dolgu alanına 14-15 sahalı bir altyapı tesisi kuracağız. Yetenekli çocukları orada toplayacak ve bir marka haline getireceğiz. Buradaki bütün herkes, çok kısa zaman içerisinde göreceksiniz ki Samsunspor hem kendi Süper Ligi'nde hem de Avrupa'da bir marka haline gelecek" diye konuştu.

DARENDE'YE PLAKET

Samsun Anadolu Lisesi'nden 50 yıl önce mezun olan Tarık Darende'ye, '50. yıl' özel plaketi verildi.

AZTOPAL'DAN FORMA

Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, okul müdürü Ender Aygün'e 55 numaralı forma hediye etti.