Samsun Milli İrade Platformu (SAMİR) üyeleri, Suriye'de rejimin zindanlarında hayatını kaybeden kadın ve çocuklar için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra ellerinde taşıdıkları dövizlerle basın açıklamasının yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Grup adına basın açıklamasını okuyan Samsun İnsani Yardım Hareketi Derneği Kadın Kolları Başkanı Gülendam Ayçiçek, Suriye zindanlarında tek bir kadın ve çocuk kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

SERBEST BIRAKIN

Ayçiçek, "Yeryüzünün dört bir yanındaki insanlık ailesinin her bir ferdini merhamete çağırıyoruz. Bunca acıya, bu kadar ölüm ve zulme 'artık yeter' diyoruz. Dünyanın her yerinden vicdanların sesi olarak, şehirlerin meydanlarından Suriye'ye sesleniyoruz. Suriye rejimine ve ortaklarına sesleniyoruz. Hemen şimdi tecavüzü savaş silahı olarak kullanmayı bırakın. Hemen şimdi tüm Suriyeli kız kardeşlerimizi serbest bırakın. Bırakın evlerine dönsünler, ailelerine kavuşsunlar." diye konuştu.
Programa AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ile Samsun İnsani Yardım Hareketi Derneği Başkanı Hüseyin Mutlu da katıldı.