Yerel seçim çalışmaları kapsamında partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mitingin ardından Haberaks TV ekranlarından Osman Kara'nın sunduğu Farklı Bakış programında da önemli mesajlar verdi.

SAMSUN KURTULAN DEĞİL, KURTARAN ŞEHİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Samsun'un tarihine vurgu yaparak 'Samsun kurtulan değil, kurtaran şehir' dedi. Samsun'a dair değerlendirmelerde bulunan Akşener, tarım ve hayvancılığın Türkiye genelinde bitmiş olduğunu belirterek, 'Türkiye bu iktidar zamanında üretimi öncelemekten vazgeçti. Ekilmeyen tarlaya teşvik veriyorsunuz, tarım nasıl iyi olsun? Tarlasını ekene teşvik vermeniz lazım. İlaçta, gübrede teşvik vermeniz lazım ki, çiftçinizin ürettiği dünya pazarlarıyla rekabet edebilir olsun. Tarımdan para kazanmanız için çiftçiye rekabet edilebilir şartları sağlamak gerekir.' dedi. Domates, biber, patlıcan üreticisine terör örgütü gibi davranıldığını belirten Akşener, depoların basıldığını söyleyerek 'Soğanı nerede saklayacak bu adam?' şeklinde konuştu. Akşener, mazot, elekrik, gübre, ilaçta destek verilmesi gerektiği söyleyerek, 500 dönümlük 20 bin tarım alanının ekilmediğini belirtti.

DÜNYANIN FINDIĞININ %70'i TÜRKİYE'DE YETİŞİYOR

Fındığın göçü önlediğini belirten Akşener, 'Dünyanın fındığının %70'i Türkiye'de yetişiyor. Biz fındıkta tekeliz. İktidara meclis kürsüsünden söyledim. Üretimin doğru planlanması ve satış stratejisinin olmadığı bir ürünümüz. Çiftçinizi mağdur ederseniz aracılar kazanır. Üretimle ilgili kafada hiçbir strateji yok.' şeklinde konuştu.

SAMSUN BUGÜN BÜYÜK BİR MİSAFİRPERVERLİK GÖSTERDİ

Son olarak Samsun mitingi hakkında değerlendirmelerde bulunan Meral Akşener, "Samsun bugün bize çok büyük bir misafirperverlik gösterdi. Hem İYİ Parti'nin, hem Cumhuriyet Halk Partisi'nin il başkanlarına, milletvekillerine çok teşekkür ediyorum. Bütün belediye başkan adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'na geçmişte oy vermiş arkadaşlarda oradaydı, onlara da teşekkür ediyorum. Samsun'dan istediğim, 'kibirlenme padişahım senden büyük Allah var' demenin zamanıdır." dedi.