KONTROLÜ SAĞLAYAMADIK

Kastamonuspor 1966 karşısında alınan 1-0'lık mağlubiyet ardından Yılport Samsunspor'da keyifler kaçtı. Rakibe pozisyon vermediklerini ancak oyunun kontrolünü de ellerinde tutamadıklarını ifade eden Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, alınan mağlubiyetin bardağı taşıran damla olduğunu söyledi. Sorunları masaya yatıracaklarını ve gerekli önlemleri alacaklarını belirten Uyar, "Maçta hakemin faul çalmadığı bir pozisyon sonrası kalemizde golü gördük ve karşılaşma o şekilde tamamlandı. Oyun genelinde rakibe pozisyon vermedik ama bizde oyunun kontrolünü elimizde tutamadık" dedi.

MASAYA YATIRILACAK

Birşeyleri eksik yaptıklarını dile getiren Yücel Uyar, "Bir yerde birşeyler eksik gidiyor. Bunu biran önce masaya yatırıp çözmemiz gerekiyor. Doğruyu bulmak içinde öz eleştiri yapmamız şart ve bunu yapacağız. Alınan bu mağlubiyet bize çok büyük sıkıntılar verdi, rakibimiz Keçiörengücü ile puan farkı 4'e çıktı ve bu da bizim canımızı sıktı. Hakem ve saha zemini faktörlerine sığınmadan yolumuzda ilerlemeliyiz. Samsunspor gibi büyük bir camia bahaneler arkasına sığınmamalı. Her ne olursa olsun kazanmak adına sahada mücadele etmeli" diye konuştu.

DEPLASMAN FOBİSİ OLUŞTU

Takım üzerinde deplasmanda kazanamama fobisi oluştuğunu da söyleyen Uyar, "Deplasmanda pozisyon üretemez, geriye düştüğümüz maçta rakibi yakalayamaz olduk. Ne zaman rakip gol atsa biz bunun telafisini yapamıyoruz. Rakiplerimiz karşısında oyunu kontrol etmemiz lazım. Artık telafisi mümkün olmayan haftalara girdik. Bu lig entresan bir lig. Kadro derinliğini en iyi şekilde kullanıp yolumuza kayıpsız bir şekilde devam etmeliyiz. En kısa sürede sorunun kaynağına ulaşıp elimizden geldiğince en erken çözmeye çalışacağız" dedi.

Salim YILDIZ