İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bir süredir ana akım medyada, Anadolu basınında ve sosyal medyada Millet İttifakı'na HDP tarafından destek verileceğine ilişkin haberler yapıldığını belirterek, bu konuya tepki gösterdi.

İTİBAR ETMEYİN

Milletvekili Bedri Yaşar, 'Başarısız olacaklarını anladılar. Bizler de, onlar da bu süreçte halkımızla buluşuyor ve görüşüyor. Söz konusu vaziyetin kendilerinin düşündüğü gibi olmadığı sonucuyla yüzleşince nereye iftira atacaklarını şaşırdılar. Bizim HDP ile iş birliği yapmamız söz konusu olamaz. Adımızın bir terör grubuyla anılması dahi züldür. Başarısız olacakları belli olanların bizi terör gruplarıyla ilişkilendirmesi kabul edilemez! Daha önce onlarca kez ifade ettik, Bizim HDP-PKK ile asker polis katilleri ile işimiz olmaz. Bunu Diyarbakır'da 'megri megri' diye bağıranlara sorsunlar. Havuz medya aracılığı ile Millet İttifakı'na iftira atıyorlar. Bunun sebebi ise korku. Üç büyük şehri ve birçok il ve ilçe belediyesini kaybedeceğini anlayan ittifak ortakları, kendilerini ve projelerini anlatmak yerine Millet İttifakı'nı ve sürekli yükselmekte olan çizgisiyle İYİ Parti'yi hedeflerine koymuşlar ve aslı astarı olmayan yalanlar ve iftiralara tevessül etmeye başlamışlardır. Şimdi başvurdukları en büyük yalan ve iftira; İYİ Parti'nin, PKK'nın siyasi sözcüsü HDP ile iş birliği içinde olduğu yalanı ve iftirasıdır. Açık ve net söylüyorum: Samsun'da ve Türkiye'nin hiçbir ilinde PKK ile iş birliği yok' ifadelerini kullandı.

BUNLARA İTİBAR ETMEYİN

'İki gündür özellikle Samsun yandaş basınında çıkan ve Samsunlu vatandaşları kaosa sürüklemeye çalışan haberlere itibar edilmemesi gerekiyor' diyen Milletvekili Yaşar, 'Terör gruplarıyla bir ittifak varsa ispatlasınlar. Bizim kendilerine arşiv açtığımız gibi onlar da aynısını yapsınlar. Oradan buradan aldıkları, ne zaman söylendiği belli olmayan cümlelerle niyet okuyuculuğu yapmasınlar. İYİ Parti hiçbir şart ve koşulda terör gruplarıyla yan yana görülmemiştir, görülmeyecektir. Bizim için makamdan mevkiden, kısacası kişisel çıkarlardan çok daha önemli bir değer vardır onun adı da vatandır. Türk vatanının birilerine peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyecek olan bizlerin karalama kampanyalarına verecek cevabı da açıktır. Biz ne olursa olsun vatanımızı satmayız' şeklinde konuştu.