İYİ Parti il binasında düzenlenen basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mehmet Kundak, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, İYİ Parti ve CHP il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, Millet İttifakı İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, İYİ Parti Tekkeköy Belediye Başkan Adayı Mustafa Candal ve iki partinin üyeleri katıldı.

GAYET İYİ BİLİYORUZ

Basın açıklamasında konuşan Güleroğlu, 'Yerel basında çıkan 'Millet İttifakı'na HDP Desteği' başlığı ile bir haber yayınlanmış ve bu haber Millet İttifakı'nı oluşturan İYİ Parti ve CHP gönüldaşlarını ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Aslı ve mesnedi bulunmayan bu tür haberlerin kimler tarafından ve hangi amaca matuf olarak yapıldığını veya yaptırıldığını gayet iyi bilmekteyiz. Ancak, asıl bilinmesi ve özümsenmesi gereken basının asli görevinin ne olduğudur. Genel olarak basının temel görevi; 'toplumun doğru, tarafsız ve objektif habere ulaşmasını' temin etmektir. Basın hakikatin sözcüsüdür. Böylesine önemli bir görevi ifa eden basın kurumunu 'toplumu yanlış yönlendirmesi veya buna yönelik algı oluşturması' hiçbir şekilde kabul edilemez. Memleket meseleleri ile ilgili olarak hangi siyasi partilerin iş birliği içinde olduklarını tespit etmek için basının TBMM'nde yaşanan gelişmelere bakması gerekir. Andımızın okullarda tekrar okutulması önergesinin, İYİ Parti ve CHP'nin evet oylarına karşı AKP, MHP ve HDP'nin red oyları ile nasıl reddedildiğini kamuoyunun bilgisine sunmalıdır basın. Iğdır ve Ahlat' ta belediye başkan adaylarını geri çekerek HDP'nin adayının kazanma şansını azaltan İYİ Parti'nin tavrını paylaşmalıdır' dedi.

HAYSİYET CELLATLIĞI

İlkeli basın mensuplarını kastetmediklerini açıklayan Başkan Güleroğlu, 'Bu ilkelere sahip sektör mensupları başımızın tacıdır. Açıklamamız içerisinde yer alan eleştiriler, bu ilkelere uygun hareket eden basın mensubu arkadaşlarımızı asla tasvir etmemektedir. Samsun özelinde Büyükşehir ve özellikle merkez ilçelerimizde Millet İttifakı'nın ortaya koyduğu iddianın Cumhur İttifakı'nı oluşturan partileri ciddi anlamda rahatsız ettiğinin farkındayız. Netice olarak belirtmek gerekir ki; bizler oy kullanma ehliyetine sahip herkesin oyuna talibiz. Ancak bizim ittifakımız Millet İttifakı adı altında sadece İYİ Parti ve CHP arasındadır. Bu gerçeği çarpıtmaya veya aksine algı oluşturmaya yönelik ve özellikle haysiyet cellatlığı yapma amacını taşıyan bu tür haberleri ve yapanları şiddetle kınıyoruz' diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'DE 1,5 PUAN ÖNDEYİM

Basın açıklamasında kısa bir konuşma gerçekleştiren Millet İttifakı İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin ise, 'Bu olay basının yazdığı bir şey değil, yazdırılan bir şey. Niye bu zamana kadar yazdırılmadı da şimdi yazdırılıyor. Büyükşehir'de AK Parti'nin kendi yapmış olduğu anketlerin bize gelen neticesine göre 1,5 puan AK Parti'nin önündeyim. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Bundan sonra bu puan gittikçe açılacaktır. Daha işin başındayız. Geçmişine ayna tutup bakamayanlar, dürüst insanlara nasıl çamur atarız düşüncesindeler. Onlar için Samsun'un gelişmesi önemli değil, yeter ki onların marka koltuklarına bir şey olmasın, mevzu budur. Biz daha çok tekzipler isteyeceğiz. Bundan sonraki süreç tamamen çamur atma siyasetidir, bundan sonra daha kötüleri gelebilir. Bu konuda kamuoyu bilinçli olsun. Dürüst insanlara çamur atarak, üstlerine gitmeye devam edecekler. Bizi yıldıramazlar, korkacak halimiz yok. Hodri meydan' şeklinde konuştu.

Erdinç YILDIZ