Samsun Gülsan Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, esnaflara önemli bir söz verdi. Gülsan'ın kanayan bir yara haline geldiğini kaydeden Tekin, "Esnaf yeni yerine taşınmadan, Gülsan'ı yıkmayacağız" ifadelerini kullandı.

EN GEÇ 2020'DE

Gülsan esnafının mağdur edildiğini kaydeden Tekin, "Gülsan sanayi sitesi çok tartışıldı, çok konuşuldu. Samsun'un kanayan yarası haline geldi. Biz de bu sorunu çözmek için buradayız. 'Gülsan yıkılacak' diye manşetler atıldı, niyetler belirtildi, hedefler konuldu. Arsa sahiplerine ödenmesi gereken miktarın üçte biri size teklif edildi. Toybelen tarafında sizler için ayrılmış ve tahsisine zorlanan alan kafa karışıklığı yarattı. Benim hedefim portatif prefabrik sanayi şeklinde bir yapılaşma. Ancak ikinci alternatif olarak Tekkeköy'deki küçük sanayiye yerleştirme düşüncemiz var. Ben taahhüt ediyorum sanayideki dükkanlar için yeni yer hazırlanmadan, kurulup rahata kavuşmadan burası asla yıkılmayacak sizler asla mağdur edilmeyeceksiniz. Esnafı da en geç 2020'nin sonunda yeni yerlerine kavuşturulacak' dedi.

DOĞU PARK TATİLYA OLACAK

Doğu Park'ı yeniden projelendireceklerini ve İstanbul'daki 'Tatilya' modelini uygulayacaklarını ifade eden Hayati Tekin, 'Bu mekan ile Doğu Park'ı yürüyen merdiven ve üst geçitle birbirine bağlayacağız. Konusunda uzman kişi ve firmalarla gereken görüşmeleri yaptım. Proje çalışmalarına hemen başlayacağız" diye konuştu.