Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, Fuar İçi Villa Düğün Salonu'nda proje tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Demirtaş, akıllı otoparktan seyir kulesine, kapalı pazar yerinden uydu kente birçok projesini tanıttığı toplantıda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Demirtaş, seçime kısa bir süre kaldığını belirterek, "Finale 15 gün kaldı. Hep birlikte el ele 31 Mart'ta İlkadım'ı alacağız. Bize gönül verenleri asla mahcup etmeyeceğiz. Parti ayrımı gözetmeden hep beraber yürüyeceğiz. Kalan 15 günlük sürede sizden beklentim eş, dost, akraba ile seçim için çalışmanız. Bu ülkede sevginin dilini hakim kılmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAPALI PAZAR YERİ

Daha sonra projelerini sıralayan Demirtaş, "Ev hanımlarının aile bütçesine katkı sağlayabileceği Emek Pazarı'nı kuracağız. Ülke nüfusumuzun yüzde 12'si engelli. Engelli kardeşlerimiz için Engelli Yaşam Merkezi yapacağız. Açacağımız mahalle evlerinde çalışan kadınlar için kreş, çocuk emzirme odası olacak. Daha önce askıda ekmek uygulaması yapmıştık. Şimdi de anlaşacağımız lokantalarda Askıda Yemek uygulaması ile ihtiyaç sahiplerinin karnı doyacak. İlçemizde kapalı pazar yeri yok. Seçildiğimizde Kapalı Pazar Yeri yapacağız. Yaşlılarımız için Ata Yaşam Merkezi yapacağız, bizim muradımız huzur evi açmak değil. Belediyede kapıları kaldıracağız, gezici çözüm merkezleri ile sorunları yerinde çözmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

GÜNEYE UYDU KENT

İlkadım'ın en önemli sorunlarından birinin otopark sıkıntısı olduğunu söyleyen Demirtaş, "Yapacağımız akıllı otopark ile ilçemizi bu sorundan kurtaracağız. İlçede belirli noktalarda ücretsiz internet erişimi sağlayacağız. Vatandaşa iş bulmak için istihdam büroları açacağız. Mahallenin sorunları için Mahalle Meclisleri kurulacak. İlçemizin sembolü olması için bir seyir kulesi yapmayı planlıyoruz. İlkadım şehrini güneye taşıyacağız, etütleri yaptık. Çivril, Kapaklı, Ahullu bölgesinde yeni bir uydu kent yapacağız. Aile içi şiddete maruz kalan insanların barınacağı mekanlar oluşturacağız. Hastane yakınlarında hasta ve refakatçi konağı yapılacak. Doğal ürün pazarında organik ürünlerimiz satılacak. Dış cepheleri bozuk binalar için 'Sıvası sizden, boyası bizden" diyoruz. Mecidiye ve Fatih Sultan Mehmet Caddesi'ni içine alacak bir Sokak AVM kurup kaliteli yaşam alanı haline getirilecek" sözlerini kaydetti. Konuşmanın ardından, Millet İttifakı İYİ Parti İlkadım Belediye Meclis Üyesi adayları tanıtıldı. Toplantıya, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, CHP İl Başkanı Mehmet Kundak, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, eski milletvekili Mehmet Çakar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şükrü Berk ASKAR