Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Valiliği himayesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü dolayısıyla Çanakkale ruhunu yaşatmak ve şehitlerin aziz hatırasını anmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen "18 Mart Şehitler Yürüyüşü" yoğun katılımla gerçekleşti. 56'lar DSİ önünden başlayan yürüyüş, İstiklal Caddesi üzerinden devam ederek Atatürk Anıtı'nda son buldu. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan binlerce öğrenci ve vatandaş, Samsun sokaklarını "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Çanakkale geçilmez" sloganları eşliğinde doldurdu. Polis Meslek Yüksekokulu Bandosu da yürüyüşte yerini alırken, çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek oldu.

ÇANAKKALE 'MUSTAFA KEMAL' DEMEK

Atatürk Anıtı önünde gelen kortej burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulundu. Ardından OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç yaptığı konuşmada, "Bugünkü etkinliğin ardından hepimiz evlerimize, iş yerlerimize döneceğiz. Ama o gün bu vatan uğruna Çanakkale'de savaşan kahramanlarımız evlerine dönmeyeceklerini biliyorlardı. Çanakkale'yi Çanakkale yapan vatana düşman ayağını bastırmayan, namusuna dokundurtmayan o asil ruhtur. Çanakkale demek, Çanakkale'yi geçilmez yapan Mehmetçiklerimiz demek. Çanakkale demek Seyit Onbaşı demek, kınalı kuzular, Mustafa Kemal demektir. Çanakkale milli birlik ve beraberlik ruhuyla her türlü güçlüğün üzerinden gelineceği ispatıdır" diye konuştu.

YOĞUN KATILIM

Yürüyüşe, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Atakum Adayı Zihni Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Millet İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. Hep birlikte edilen duaların ardından program sona erdi.

Zerrin SOMUNCU