KEYİFLİ SOHBETLER

Samsun Uğur Okulları'nın Canik Kampüsü'nde düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin konukları Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Teknik Menajer Yücel Uyar ve futbolculardan Samet Asatekin, öğrencilerle bir araya geldi. TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven de, söyleşiye katıldı. Uğur Okulları kurucularından Ender Gür ve Genel Müdür Davut Numanoğlu eşliğinde kampüsü gezen konuklar, ardından başarı hikayelerini anlattı. Öğrencilerin sorularıyla söyleşi renklenirken, keyifli sohbetler de ortaya çıktı. Program öncesi Uğur Okulları Genel Müdürü Davut Numanoğlu ve TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, katılımcılara çiçek verirken, Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar da, Uğur Okulları'na forma hediye etti.

TERSTEN BAKIYORUZ

Yılport Samsunspor Teknik Menajeri Yücel Uyar, "Türkiye'deki futboldan maalesef mutlu değiliz. Çünkü Türk futbolu istenilen düzeyde değil. Bunun çeşitli nedenleri var. Birinci neden kulüp yapıları. Maalesef görüyorsunuz kulüplerin hepsi borç batağında. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımların büyük borçları var. Bir antrenör eğitimcisi olarak Türkiye'deki birçok antrenörün 7 yıl boyunca eğitiminde bulundum. Şuan liglerde çalışan bütün teknik adamların derslerine girmişimdir. Bence eğitimde sorun yok. Eğitimi bir türlü hallediyoruz. Ama gençlerin sağlıklı ortamlarda çalışmalarını maalesef sağlayamadık. Örneğin Samsun futbol şehri ama ikinci çim saha Samsun'da yok. Türkiye'de 35 saha yapıldı. Ama bu statlarda 15 günde bir maç oynanıyor. Avrupa'da tam tersi yapılıyor. Eski statlar revize ediliyor, modern hale getiriliyor, yanına 10 tane çim saha yapılıyor. Biz tersten bakıyoruz. Bizde U21 takımının çim sahada oynanması zorunlu. Ama Samsun'da U21'in oynayacağı ikinci çim saha yok" dedi.

ŞAMPİYONLUK SÖZLERİ

Genel Menajeri Mustafa Aztopal, "Spor hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır. Her birey kendine uygun bir sporla mutlaka ilgileniyor. Türkiye'de futbolun mevcut ekonomik şartlara göre, maalesef ki ekonomik şartlar çok kötüleşmeye başladı. Bugün Türkiye'de maçlar yayınlandığı zaman naklet yayın gelirlerinden kulüplerin aldığı para Avrupa'daki en büyük 6'ncı para. Yani 5 tane büyük lig dediğimiz İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve İngiltere'den sonra en büyük 6'ncı para. Fakat ona rağmen bu kadar kötü yönetiliyor. Türkiye'de futbol istikrarsız bir futbol. Futbol olarak en büyük sorunumuz bu" diye konuştu. Samet Asatekin ise, "Bayrampaşa önünde inanılmaz dakikalar geçirdik. Berabere kalsak liderle aramızdaki puan farkı 5'te kalıyordu. Allah'ın da yardımıyla golleri bulduk. Her maç zor. Niğde Anadolu Futbol Kulübü iddiası olmayan bir takım. Ama takımlar buradaki ambiansı görüp daha çok motive oluyorlar. Bunlar da bizi biraz sıkıntıya sokuyor. Biz bu ligin sonunda şampiyonluğa ulaşacağız" şeklinde konuştu.