31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde sürdüren AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Atakum ve İlkadım ilçelerinde gerçekleştirdiği programlarında Cumhur İttifakı adayları için hemşehrilerinden destek istedi. Cumhur İttifakı'nı pazara kadar değil mezara kadar kurulduğunu söyleyen Milletvekili Köktaş, "Bunu 15 Temmuz hain darbe girişiminde gördünüz, aynı şekilde 7 Ağustos'ta Yenikapı ruhu olarak yine görülmüştür. 31Marta giden yolda yine el ele , omuz omuza, birlik ve beraberlik içinde yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

SANDIKTA HESABI SORULACAK

"Bu yapılan kutlu ittifak karşında, adı millet olan fakat içinde milletin olmadığı bir ittifak var" diyen Köktaş, "Şu anda bu diğer ittifak kiminle ittifak halinde? İstiklal Marşımızı söylemeyenlerle, bayrağımızı kongrelerinde duvara asmayanlarla ittifak halinde. Bakın, İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayının seçim koordinasyon merkezinin açılışında yine belediye başkanlığı yapmış kişi otobüsün üstünde ne diyor; 'Matematiği zayıf olan insanlar belki idrak edemeyebilir bu konuyu. Biz şimdi HDP'ye oy veriyor muyuz hayır ama HDP'liler bize oy versin. Bir oyla biz iktidar oluyoruz.' Bırakın biz HDP'den oy istemiyoruz demeyi, HDP'nin oyuna talip olduklarını alenen açıklayan İYİ Partililer çıktı ortaya. Aziz milletimiz bu oynanan kirli ittifakları çok iyi görüyor inşallah sandıkta bunun hesabını soracak" şeklinde konuştu.

ÜST AKIL SAZI ELİNE ALIR

Sahayı ve seçimleri çok iyi bildiğini ifade eden Köktaş, "Onların Samsun'da belediye başkanlığı alacağı ihtimalini de vermiyorum. Fakat 31 Mart'ta Cumhur ittifakının oyu bir kaç puan düşerse, üst akıl ellerine sazı alır planlarını ortaya koyarlar huzurumuz kaçar. Çünkü ekonomi güvenli liman ister, para sıcaktır yerinde ve zamanında kullanmazsanız elinizi de, cebinizi de yakar. Onun için ülkemizdeki huzur ve güven çok önemli. Eksikliklerimiz olabilir, yapmak istediklerimiz ama yapamadıklarımız olabilir, talep edilip yerine getiremediğimiz olabilir. Fakat bugüne kadar olduğu gibi bunları yine bizler, Cumhur ittifakının kadroları yerine getirecektir" dedi.

HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYALIM

Bize güvenin, bu güveni bizler hiçbir zaman boşa çıkarmadık. Bizi 31 Martta güçlü bir şekilde sandıktan çıkartın "Kurtuluştan, şahlanışa Samsun'u hak ettiği yere taşımaya devam edelim. Kazanmış olduğu ivmeyi durdurmayalım, hızına hız katalım birlikte Samsunumuzu 2-3 yıl içinde Türkiye'nin sayılı iller arasına koyalım ihracatımızı daha da yukarılara çıkaralım. Çünkü bütün alt yapımız hazır, şimdi üst yapılarımıza önem vereceğiz ve ilimizi kalkındıracağız. Milletimize inanıyor ve güveniyoruz" diye konuştu.