Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu'nda Cumhur İttifakı adayları için kahvaltı programı düzenlendi. Programa; AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necmi Akkoyunlu, AK Parti İlçe Başkanı Oktay Avcılar, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram Erdemir, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Amatör Spor Kulüpleri Samsun Şube Başkanı Şener Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Yol İş Sendikası yöneticileri üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI

Programın açılış konuşmasını yapan Yol İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun, 'Şartlar ne olursa olsun, rüzgar nereden eserse essin ben devletimin yanındayım. Ben siyasi parti üyesi değilim, devletin yanında olan birisiyim. Şu an Cumhurbaşkanı canını dişine takmış dünya ile mücadele ediyor. Devlet Bahçeli de onun en büyük destekçisi. Bu devlet ikinci bir Kurtuluş Savaşı'nı veriyor. Eğer burada 2-3 puan geri gelirsek ülkede içe kapanacağız. İçe kapandığımız zaman oradaki bütün haklarımız elden gider. Bizim çocuklarımız, onların çocuklarının uşağı olur. Ben Mustafa Demir'in, Samsun'un önünü açacağına inanıyorum. Cesaretli bir insandır, gaza gelmez planlarını uygular. Erdoğan Tok'un yaptığı hizmetler tartışılmaz' diye konuştu.

BERABERLİK MEZARA KADAR

Kısa bir selamla konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, '15 Temmuz 2016 gecesi AK Parti İl Başkan Yardımcısıyım. Cumhurbaşkanımızın davetinden önce parti teşkilatımıza geldik. Cumhurbaşkanımızın meydanlara daveti üzerine hep beraber Cumhuriyet Meydanı'na indik. Meydanda vatanperver insanlar vardı. MHP'li bir kardeşimiz elinde üç hilali bayrağı ile meydandaydı. Gece 03.30'a kadar beraberdik. Darbeye teşebbüs edenlerin tutuklanmaya başladığı sırada bana 'başkanım biz görevimizi yaptık, devamı siz de' dedi. O gün meydanda temeli atılmış Cumhur İttifakı'nın 24 Haziran seçimlerinden sonra mahalli idareler seçiminde de devam ediyor. Milletini memleketini seven vatanperver insanların birlikteliğiyle 31 Mart sonrasında biz bu mücadeleyi çok güçlü bir şekilde vereceğiz. Birlik ve beraberliğimiz, mezara kadar devam edecek' dedi.

SAHADAN ÇIKMAYACAĞIZ

MHP'nin lider, teşkilat ve doktrin üstüne kurulan bir parti olduğunu belirten MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, 'MHP mensupları eski ülkücü demez. Ülkücünün eskisi, yenisi olmaz. Eski MHP'li, yeni MHP'li de olmaz. Lider bir karar almış ve uygulamış. 'Yok, ben onun peşine gitmem' diyenler küçük hesaplar yapıyor demektir. Büyük hesap, büyük haritaya ve resme bakarak anlaşılır. Büyük resim Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bekasıdır. Tüm MHP'li kardeşlerime sesleniyorum: Ailen, dostun, nazın geçen herkesi Cumhur İttifakı'na yönlendirmek zorundasın. Samsun'da tüm ilçelerde Cumhur İttifakı'nın belediye başkan adaylarına ve meclis üyesi adaylarına güç vermek zorundasın. Son altı günlük süreçte sahadan çıkmayacağız. Samsun'da 18-0 olacak' şeklinde konuştu.

PARÇALANMAYALIM BÖLÜNMEYELİM

Böyle bir davete katıldığı için onur duyduğunu belirten İlkadım Belediyesi eski Başkanı Necmi Akkoyunlu, 'Seçimlerim memleketimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını istiyorum. Parçalanmayalım, bölünmeyelim' dedi.

PROJELERİ YOK

MHP ile güzel bir birliktelik oluştuğunu ifade eden İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, 'Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Belediyenin bütçesiyle personelin ve işçinin maaşı anca ödenir. Eğer Samsun'u ve İlkadım'ı düşünüyorsak, yatırım gelmesini istiyorsak, iktidar partisinin belediye başkanını seçmek gerekiyor. Baktığımız zaman kimsenin proje ilan ettiği yok. 350 bin nüfuslu, 42 vilayetten büyük bir ilçe. Buraya gelirken proje ile gelmek lazım ama projesi olmayan adaylarla karşı karşıyayız' diye konuştu.

BİRLİKTE HİZMET EDECEĞİZ

Cumhur İttifakı'nın hikmete yürüyenler yolu olduğunu ifade eden Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, 'Sizlere söz veriyorum, Allah'ın izniyle o hikmetli yoldan asla ayrılmayacağım. Allah'ın izniyle hep birlikte, hiç kimse işin dışında kalmamalı, kalmayacak. Güzel ülkemizin, güzel şehrine birlikte hizmet edeceğiz. Bölgeyi de sırtlanarak kalkındıracağız. Bütün geçmişten gelen alt yapı problemlerini akıllı ve kesin yöntemlerle çözeceğiz. Cumhur İttifakı'nın adayı olmak benim için çok büyük şeref ve onurdur. Sizlerin de katkılarıyla bu onur ve şerefin gereğini yapmak için yaşama gayreti içerisinde olacağım. Projelerin yüzde 80'i belediyenin kasasından çıkmadan yapılacak. Doğru hedeflere yürüyoruz' şeklinde konuştu.

BU ŞEHİR HEPİMİZİN

Son olarak konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 'Samsunspor'un tanınırlığını ne kadar yükseltirsek şehrimizin de bilinirliğini o kadar kolay artırırız. Bazen atkı takmayla, antrenmandaki futbolculara bir baklava dilimi vermekle Samsunsporlu olduklarını zannedenler var, onların şerrinden Allah korusun. Bu şehir hepimizin. Bu şehir için kimin nereden geldiğine, nasıl geldiğine, ırkına ben hiç hayatımda bakmadım, bakandan da nefret ederim. Benim babam 1956 yılında Trabzon Of'tan geçim sıkıntısı çektiği için geldi. 1964 doğumluyum. Ben buranın havasını soğudum, ekmeğini yedim, okulunda okudum. Ticaretini yaptım, oylarıyla milletvekili seçildim. Benim bu şehre hizmet etme mecburiyetim var. Benim için önemli olan bu şehirde yaşayan insanların, Samsunluluk ruhunu taşıması ve hizmet etmesi önemlidir. Seçim dönemlerinde kalkarlar, mikro milliyetçiliklerle oy isterler, sakın bu oyuna düşmeyin' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ