Millet İttifakı'nın tüm belediye başkan adayları ve halk kahvaltıda buluştu. Kahvaltıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "17 yıldır ülkeyi yönetenler, bütün değerlerimizle oynadılar. Sıkıntıların, sorunların kaynağını oluşturdular. Hukuk devleti yönetimimiz zedelendi, yok edildi. Ekonomiye güven kalmadı, yatırımlar durduruldu, millet işinden, aşından oldu. Ülke borç batağına sokuldu, faizler, döviz arttı, vatandaşın lokması küçüldü. Ülkemizde en çok çalışan kurum olarak icra daireleri oldu. Samsun'da 2018 yılında 407 bin 861 kişi icralık oldu" ifadelerini kullandı.

GÜVEN DUYGUSU SAĞLANMALI

Zeybek, "Ülkede, ekonominin durma noktasına geldiğini, işsizliğin, yoksulluğun ve borçlanmanın hızla arttığını TÜİK rakamlarında görmek mümkündür. Hukuka güvenin olmadığı yerlerde girişimcilerden yatırım beklemek imkansızdır. Ülkemizdeki ekonominin canlanabilmesi, yeni yatırımcıların gelmesi için güven ortamının hızla sağlanması gerekmektedir. Ortak aklı yok sayan tekçi anlayışın ülkeye vereceği herhangi bir katkı yoktur. Ortak aklın egemen olduğu 'Millet İttifakı' adaylarına destek olun, seçilmelerini sağlayın umutlar yeniden yeşersin. Hesap bilen, hesabını veren yönetimlere destek olun. Borç almadan, çalmadan, çaldırmadan yönetim anlayışına destek olun, vatandaşlarımız ve ülkemiz kazansın. 31 Mart'ta iktidarı uyarma, ikaz görevinizi yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

HALK UMUTSUZ VE KARAMSAR

CHP'li Zeybek, seçim çalışmaları kapsamında Terme ilçesini ziyaret etti ve partililerle sohbet etti. Daha sonra çay ilçe esnafıyla bir araya gelen Zeybek, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Zeybek, '17 yıldır ülkemizi yönetenler halkta umut bırakmadılar. İktidar söyledikleri sözlerin hiçbirini yerine getirmedi. Kendi üreticisini yokluğa ve sefalete mahkûm edenler, ithalatla başka ülkelerin üreticilerini zengin ederler. Tüketilen gıda maddelerinin birçoğunu yurt dışından ithal ederek, yabancı ülkelerin üreticilerine ülke kaynaklarını aktaranlar, halkın satın alma güçlerini de yok ettiler. Milleti, soğan ve patates kuyruğuna mahkûm edenler, 'bu kuyruklar varlık ve bereket kuyruğudur' diye açıklamalarıyla halkın aklıyla da dalga geçtiklerini sanıyorlar. Halkta umut kalmadı, karamsarlık ve yokluk toplumun bütün kesimlerini sıkıntıya sokmuştur. Uzun yıllar ülkeyi yöneten iktidarın söyleyecek sözü, yapacak işi ve inandırıcılığı kalmamıştır' şeklinde konuştu.

FINDIK ÜRETİCİSİ UMUTSUZ!

Milletvekili Zeybek, 'İktidarın, fındık üreticisine bakışını geçtiğimiz yıllarda gördük. Fındık taban fiyatları uzun süre açıklandı ve üretici fındığını sattıktan sonra taban fiyat açıklaması yaptılar. Üretici yerine tekelci sermayenin çıkarlarını korudular. Fındık bahçelerinin hazırlanma dönemi başladı. Mazot, gübre ilaç fiyatları katlanarak artmakta, fındık bahçelerine bakım azalacak, fındığın kalitesi ve ürün miktarı düşecek. Üretici karamsar, !emekle hazırladığımız, umutlarla yetiştirdiğimiz fındıklarımızı önümüzdeki sezonda uygun fiyatla satabilir miyiz? Ve bu sezonda borçlarımızı ödeyebilir miyiz?' diye düşünüyorlar. Bu nedenle 31 Mart 2019 yerel seçimleri bir fırsat' ifadelerini kullandı.