AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlere devam ediyor. Ziyaretlerinde vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Köktaş, 31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekti ve Cumhur İttifakı adayları için destek istedi.

KENDİ SİLAHLARIMIZI YAPIYORUZ

Milletvekili Köktaş, 'Herkesin gözünün olduğu topraklar üzerinde bulunmaktayız. Pahalı bir arsa üzerindeyiz çünkü. Bu yüzden dışarıdan baskılar geliyor, gelmeye de devam edecek. Bu oyunlarla sürekli karşılaşacağız. A planları tutmadı, B planları uygulamaya geçmedi, C planlarını bu ülke üzerinde oynamaya devam edecekler. Biz bunun için çok daha güçlü olmalıyız. Üreten, ihracat yapan teknolojik ürünler üreten bir devlet olma yolunda ne gerekiyorsa yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Tek bir örnek vermek istiyorum. 3 Kasım 2002 öncesinde savunma sanayimizin ihtiyaçlarını gerek silahlarımızı, gerek helikopterlerimizi gerek teknik tesisatlarımızı yüzde 75 oranında yurtdışından ithal ediyorduk. Geriye kalan yüzde 25'i bizim ürünümüzdü. Hangileriydi biliyor musunuz? Askerimizin kullandığı elbiseler vs. vardı. Ama hamdolsun bugün, yüzde 65 ve üzerinde savunma silahlarımızı üretebilen bir hale geldik. Şimdi ürettiğimiz silahları dünya pazarına satmaya başladık' şeklinde konuştu.

YETİŞMİŞ BEYİNLER ÜRETİYOR

Yetişmiş beyinleri, yurt dışına gönderdiklerini ifade eden Köktaş, 'Oradaki uygulamaları yakalayabilmeleri ve ileri teknolojileri, Türkiye'ye taşıyabilmeleri için yurt dışında eğitim alıyorlar. Artık eski Türkiye yok, kafasına vurulup önündeki alınan Türkiye yok. Masanın başında, söz sahibi bir Türkiye var. Görüyorsunuz, dünya ki ülkeler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ağzından çıkacak cümlelere bakıyorlar. Bugünlere kolay gelinmedi. Onun için bunları gençlerimize anlatacağız. Nereden nereye gelindiğini tek tek öğreteceğiz. Çünkü 31 Mart önemli. 2023 hedeflerimize giden yolda, yerelde başlayan hizmetlerimizin genelde de ileriye taşınması için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.