Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömerhalis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen Samsun Barosu'nun ödül törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Samsun Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, baro üyeleri, avukatlar ve aileleri katıldı.

ONUR VE GURUR GÜNÜ

Ödül töreninde konuşan Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz, Samsun Barosu'nun Cumhuriyet ile yaşıt olduğunu belirterek, "Bu mesleğe 60, 50, 40 ve 25 yıl boyunca katkı sağlayan üstat ve meslektaşlarımızı madalya sunacağız. Bu bizim için onur ve gurur günüdür. Aynı zamanda hüzünlü bir günü var. 63. yıl onur plaketini alacak olan Fikret Adnan Deriş üstadımız geçtiğimiz ocak ayında vefat etti. Oğlu ve eşine madalyasını takdim edeceğiz. Allah rahmet eylesin' diye konuştu.

ONURU YAŞIYORUZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise konuşmasında, 'Mustafa Kemal'in toprağa ayak bastığı yerde hitap etmenin ve 100. Yılda bunu yapmanın bir gurur var. 1919 yılında Atatürk ile Samsun'a çıkan güzel insanlardan biriside Behçet Feyzioğlu'dur. O onuru, gururu her zaman yaşıyoruz. Aslında o gün Samsun'a bir millet hep birlikte ayak bastı' dedi.
Samsun Valisi Osman Kaymak da, "Onur, şeref ve sağlıkla 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran meslektaşlarımıza sağlık ve başarılar diliyorum" dileklerinde bulundu.

TÖRENDE DUYGUSAL ANLAR

Konuşmaların ardından meslekte 63. yılını dolduran geçen ocak ayında vefat eden Fikret Adnan Deriş'in eşi ve oğluna, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu tarafından madalya takdim edildi. Ödül töreni sırasında duygusal anlar yaşandı. 50 yılını dolduran üç avukata Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından madalya ve çiçek takdim edildi. Daha sonra ise protokol üyeleri tarafından meslekte 40 yılını dolduran avukatlara madalyaları,
25 yılını dolduran avukatlara da plaketleri takdim edildi.

Erdinç YILDIZ