İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, kahvaltıda gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorunlarını dinleyen Tekin, projelerini anlattı.

İÇİMDE UKDE KALMIŞTI

Hayati Tekin, 'Gittiğim her yerde, 'gençlere iş ve eş bulacak mısın?' şeklindeki sorularla karşılaşıyorum. Gençler artık eşlerini kendileri buluyorlar. Ben onlara iş bulacağım. Öğrenciyken iş konusunda ben de zorluk yaşadım. Param olmadığı için sinemaya gidemiyorum. İlk kez para kazandığımda aynı filmi sinemada iki kere izlemiştim. Çünkü içimde ukde olarak kalmıştı. Sizlerin bu zorlukları yaşamaması için çok çalışacağız. Oluşturduğumuz istihdam alanları ile 72 bin kişiye iş bulacağım' dedi.

ÖĞRENCİLER İÇİN BURS VAKFI

Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için birçok proje hazırladığını ifade eden Hayati Tekin, bu projelerini anlattı. Öğrenciler için burs vakfı kuracağını belirten Tekin, 'Vakfımız; ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite olmak üzere eğitim hayatını sürdüren gençlerimize hizmet edecek. Kuracağımız vakıfla, öğrencilere kesintisiz burs dağıtmayı amaçlamaktayım. Bu vakıfta; büyüklerin, partililerin, siyasilerin söz hakkı olmayacak. Bursların dağıtım yetkisi bile öğrencilerin ellerinde olacak' diye konuştu.

BEYİN GÖÇÜNÜ ENGELLEYECEĞİZ

Oluşturacakları istihdam alanlarıyla beyin göçünün önüne geçeceklerini vurgulayan Hayati Tekin, 'Samsun'u, her yaştan ve her düşünceden insan için Türkiye'nin en yaşanabilir şehrine dönüştüreceğiz. İş sahalarını belirli meslek gruplarıyla sınırlandırmayacağız. Sanatçı, zanaatçı olan meslek erbaplarının önemini bilecek ve çalışma sahalarımızı esnekleştireceğiz. Girişimciliğin önünü açarak, alanlarıyla ilgili gelişmek isteyen gençlerimize yardımcı olacağız. İş sahalarını, fırsat yaratıcı olarak kullanacağız ve bu şekilde gençlerimizin geleceklerini de garantiye alacağız. Geleceğimizin 100 yılını bugünün gençleriyle planlayacağız' şeklinde konuştu.

SÖZ HAKKI GENÇLERDE

Tekin ayrıca gençlerin yönetimde söz sahibi olacağını vurgulayarak, 'Tüm sosyal faaliyetleri gençler ile yöneteceğiz. Oluşacak olan konsey ile birlikte şehir içerisinde gençlere resmen söz hakkı doğmuş olacak' ifadelerini kullandı.