CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, CHP ve İYİ Parti'nin Çarşamba, Atakum ve İlkadım'da düzenlediği mitinglerde konuştu ve Millet İttifakı'nın adaylarına destek istedi. Zeybek, Çarşamba Abdullah Paşa Meydanı'nı dolduran kalabalığa hitap etti.

VATANDAŞI PERİŞAN ETTİ

CHP'li Zeybek, 'Ülkede yaşayan bütün insanların kardeşlik duygularının artırılması gerekirken, iktidarın ayrıştırıcı dili insanlarımız arasında bölünmelere neden oluyor. İktidarın, kendine oy vermeyenleri terörist olarak tanımlaması kabul edilemez' dedi. İşsizlik ve hayat pahalılığının artık çekilmez bir boyuta geldiğini ifade eden Zeybek, 'Yaşlı insanlarımız, tanzim satış noktalarında biraz daha uygun fiyata sebze-meyve almak için kuyruklarda bekliyor. Yani 'yiğit muhtaç olmuş kuru soğana.' Bunun zenginlik ve varlık kuyruğu olduğunu söyleyen yöneticileri ise ibretle izliyoruz. Döviz fiyatlarındaki hareketlilik, faizlerin yükselmesi ve birçok ürünün fiyatlarının artması vatandaşlarımızı perişan etti. Ülkemizde yaşanan sorunların kaynağı haline gelmiş iktidar partisine gereken dersi veriniz' şeklinde konuştu.

FIRSAT VERMEYİN!

Atakum Yenimahalle'de tramvay durağındaki vatandaşlarla da bir araya gelen Zeybek, 'İşsizlik, yoksulluk ülkenin birinci sorunu oluncaya kadar neredeydiniz? Devletin kaynaklarını hesapsızca harcarken neden düşünmediniz? Devletin gelirlerini lüks harcamalar ve yandaşlara aktarırken vicdanlarınız sessiz kaldı. Emekli, memur, işçi, çiftçi, asgari ücretli, dul ve yetimlerin hayat pahalılığı altında ezilmelerine sessiz kaldınız. Şimdi kaybedeceğinizi anlayınca 'beka' aklınıza geldi. Bu ülkenin değerleri ile oynadınız, geleceğimizle oynamayın. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde; hesap veren, demokrasiyi özümsemiş ve ülke çıkarlarını her zaman bireysel çıkarların üzerinde tutan Millet İttifakı'nın adaylarına destek verin' ifadelerini kullandı.