Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İlkadım'daki kentsel dönüşümün startını Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum verdi. Yerel seçimlerin hemen ardından hazırlanan master plan çerçevesinde 2023'de kadar kentsel dönüşümle vatandaşlar, 25 bin yeni konut sahibi olacak. Yapılacak kentsel dönüşümde kazanılacak yeni konutların ön fizibilite çalışmaları yapılıyor.

EKONOMİ CANLANACAK

İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, elimizi çabuk tutmamızı istedi. Seçim sonrası inşallah, yeniden bize yetki verirseniz, hazırlıkları tamamlayıp, Bakanlığa göndereceğiz. Yerli müteahhitlerle dönüşümü yapacağız. Binlerce konutta bizim Samsun'umuzun işçileri çalışacak. Bizim esnafımızdan inşaat malzemeleri alınacak. Bu sadece bir kentsel dönüşüm değil. Bu Samsun'un kazanması, ekonomik hareketlilik demek. Bunu birlikte başaracağız. Allah'ın izniyle devletimizin de desteğiyle bu dönemde kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Tek hedefim; Allah nasip ederse, 1 Nisan itibariyle adım adım bu değişimi yapmak' diye konuştu.

BAKAN'IN MÜJDESİ UMUT OLDU

Başkan Tok, 'Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, geçtiğimiz akşam yaptığı mitingde 25 bin yeni konut yapılacak olan kentsel dönüşüm müjdesi İlkadımlılar'a umut oldu. İlkadım'da, 31 Mart sonrası başlayacak olan kentsel dönüşümde hangi mahallede ne kadar yeni konut yapılacağıyla ilgili ön çalışmalar da tamamlanıyor. Hastane ve Kökçüoğlu mahallelerinde 20 bin kişiyi etkileyecek 5 bin 700 konut, Fatih ve Reşadiye mahallesinde yaklaşık 22 bin kişiyi etkileyecek 6 bin 300 konut, Anadoluyu, Zeytinlik ve Kadıköy mahallelerinde yaklaşık 27 bin kişinin yararlanabileceği 8 bin 500 konut ve İlyasköy Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin kişiyi etkileyecek 700 konut inşa edilecek. Kentsel dönüşüme uygun diğer mahallelerin de fizibilite planlaması yapılıyor' ifadelerini kullandı.