İlkadım Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan Tok, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde kadınlarla bir araya geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın katıldığı buluşmada açıklamalar yapan Başkan Erdoğan Tok, yeni dönemde ev hanımlarının ve girişimci kadınların kazanç sağlayacağı www.evimfabrika.com, Her Ev Bir Fabrika, e-ticaret internet alışveriş merkezi ile (AVM) ile El Emeği Ürünleri Satış Merkezi'ni hayata geçireceklerini söyledi.

KARAASLAN: ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK

Hem siyasette hem ekonomide hem iş hayatında hem de ailede kadınların gücüne inandıklarını söyleyen Karaaslan, 'Kadına yönelik hizmetler noktasında son 17 yılda devrim niteliğinde adımlar atıldı. Yapacak çok iş, söylenecek çok söz var. Burada en önemlisi birlikte hareket edebilme kabiliyetini geliştirmek. Samsun'da çok nitelikli bir kadın potansiyeli var. Şehrin geleceğine yönelik alınacak kararlarda kadınlarla birlikte hareket ederek, şehrimizi geleceğe taşıyacağız' dedi

TOK: HER EV FABRİKAYA DÖNÜŞECEK

Ev hanımların ve girişimci kadınların oturduğu yerden para kazanacakları projelerinin olduğunu söyleyen Erdoğan Tok, 'Özellikle ev kadınları evden oturduğu yerden aile bütçesine katkı sağlayacak işlere yoğunlaştı. Biz belediye olarak bu işlerin alt yapısını oluşturarak organizasyonunu sağlayacağız. Her ev bir fabrikaya dönüşecek. Proje kapsamında, kadınlar, ev hanımları, evlerinde üretim yaparak ekonomik kazanç elde edebilecek. Devletimiz de evde kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlara kolaylıklar sağlıyor. Evde kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlar hem esnaf sayılıyor hem vergi vermiyor hem de sigortalı olup emeklilik imkanına kavuşuyor. Üstelik primlerini 24 gün ödeyip 30 gün üzerinden sigorta ile emeklilik hakkına da kavuşuyor. Esnaf Muaflığı' ev kadınları için de büyük bir avantaj getiriyor. Bizim 'Her Ev Bir Fabrika' sloganıyla e-ticaret internet alışveriş merkezi projemizle on binlerce girişimci kadın ve ev hanımı evde üreteceğini belediyemiz organizasyonunda satarak, kazanç sağlayacak' şeklinde konuştu.

EL EMEĞİ SATIŞ MERKEZİ PROJESİ

İlkadımlı kadınların elinden çıkan el emeği göz nuru ürünlerini ve emeklerini kazanca dönüştürecekleri satış merkezi açacaklarını ifade eden Başkan Tok, 'El sanatlarıyla uğraşan kadınların emeklerini hem sergileme hem de ekonomik kazanca çevirebilmeleri amacıyla fırsatlar sunacağız. Kadınlar; el işi örgüleri, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantel, çeşitli çeyizlik ürünler ve örgü oyuncak çeşitlerinin satışını yaparak aile bütçelerine katkı sağlayacaklar. Kadınlar hem üretecekler hem de ürettiklerini doğrudan kazanca dönüştürecekler' ifadelerini kullandı.