26-27-28-29-30 Mart 2019 tarihlerinde Bangladeş'in başkenti Dakka'da Türk Hava Yolları Acenta Ödül Töreni ve Samsun İl Tanıtım Günleri etkinlikleri düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Miras Halkdansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Samsun yöresi ve Türkiye'nin çeşitli yörelerinden örnekler sahnelendi. Horon, zeybek, halay, kına gecesi, çiftetelli gibi Türkiye'nin yedi bölgesinden örneklerin sergilendiği etkinliklerde önemli bir tanıtım yapıldı.

BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Samsun'un halkoyunlarının, geleneksel kostümlerinin ve yemeklerinin de tanıtıldığı geceye Bangladeş Kültür Bakanı, Sağlık Bakanı, Spor Bakanı, Dakka Türk Büyükelçi Devrim Öztürk ve onlarca ülkenin büyükelçileri katıldı. Geleneksel kostümlerle gerçekleştirilen gecede yapılan gösteriler oldukça beğeni toplarken, Samsun'a ve Türkiye'ye ait doküman, broşür ve video slaytlar beğeniyle karşılandı.

TAKDİRE ŞAYAN

Miras Halkdansları Topluluğu Gençlik ve Spor Kulübü dansçıları, Dakka Türk Büyükelçiliğini de ziyaret etti. Dansçılar, Büyükelçi Öztürk'e Samsun'da götürdüklerini hediyeleri takdim etti. Dansçılara teşekkür eden Öztürk, 'Türkiye'den 6 bin km uzaklıkta bulunan bir yere gelmeniz, ülkemizi ve ilimizi tanıtmanız çok güzel ve takdire şayan bir hareket. Buralara kadar geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum' dedi.