İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin'in, İYİ Parti il binasında düzenlediği basın açıklamasına; İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu, il başkan yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, partililer katıldı.

KAZANANLARI KUTLUYORUM

Bir buçuk aylık seçim kampanyasını büyük azim ve gayretle sürdürdüğünü, netice olarak hedefe ulaşamadığını belirten Hayati Tekin, 'Hedefimiz kazanmaktı ve başarılı projeler ortaya koydum. Proje öngörülerinde ki başarı sandığa maalesef yansımadı. Vatandaşların hizmete, tecrübeye, projelere değil, siyasete ve oluşturduğu algıya yenik düşerek, tercihte bulunduğu görülmüştür. Fakat bazı projelerimi Sayın Demir'in de tekrarladığını biliyorum. Taklitler aslını yüceltir derler, bir vizyon olarak benim bakış açımı ele alarak hareket etmesi tarafımın değil tarafının kazancına olur. Neticede, AK Parti'nin adayı Sayın Demir seçimi kazanmıştır, kendisini kutluyorum. Bu arada seçim çalışmalarını yürüten diğer ilçe belediyelerini, millet ittifakının il ve ilçe merkezlerini ve seçimi kazanan Sayın Demirtaş ve Deveci'yi de kutluyorum' şeklinde konuştu.

USTA OYUNUN İÇİNDEDİR

AK Parti ve MHP'ye oy vermeyecek seçmenlerin Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta'nın oy verdiğini ifade eden Tekin, 'Usta'nın mağdur olarak sunulması da oyların bağımsız adaya toplama düşüncesinin bir ürünüydü. Neticede proje de tuttu. Sayın Usta'nın amacı doğrultusunda kimin kazandığının bir önemi yoktu. Yeter ki ben oyumu arttırayım, bu boşluktan yararlanarak seçimi ve ortamı kendi lehime çevireyim düşüncesiyle eyleme koyulmuştu. Yarınlarda yine ben varım, aktif olarak siyasi hayatımı devam ettiriyorum düşüncesini, Samsun halkının istikbalini yakmak pahasına sürdürdü' dedi.

EŞİMİN KARTIYLA ÖDEDİM

Erhan Usta'nın kendisine saldırdığını ifade eden Tekin, 'Bir medya kuruluşunun kendisine yer vermediğini belirtmiş. Kendisi açıklamaktan çekiniyor ama Hayati'nin beş katı billboard harcamış, bez pankart, araç filosu, hatta 25 katı seçim ofisi kuracağına, kapısını çalıp da anlaşamadığı medyaya biraz reklam harcaması verip anlaşsaydı. Ben Tekkeköy Belediye Başkanıyken o haber grubuna, bugünün üç katı kadar çıktım. Bugün ise, kıt kanaat bütçeyle yürüttüğüm çalışmalarımı, hazırladığım projeler üzerinden değil yaptığım reklam çalışmaları üzerinden Sayın Usta ağzına sakız ediyor. Üstelik ben medya grubu ile değil, onlar ile çalışan bir ajans ile anlaştım. Kendi talimatım, kendi imzam, kendi kimliğimle, web sitesini ben açtırdım. Birini anlaştığım ajansıma, diğerini de bir şahıssa yaptırdım. Paralarını da eşimin ayrı ayrı iki kredi kartıyla 33 bin lira 598 lira ödedim' şeklinde konuştu.

KARGALAR BİLE GÜLER

Erhan Usta'nın MHP'den ihracının planlı olduğunu ifade eden Tekin, 'Erhan Usta kendi partisinin programını savunurken, ustaca disipline verildi, ustaca ihraç edildi, MHP ve AKP'nin firelerini toplaması için ustaca gönderildi. Yine bir tezvirat, Hayati Tekin bir proje olarak çıkmış diyor, bunu söylemesinin sebebi seçim sonuçlanınca, tüm Samsun halkı Erhan Usta'ya niye aday oldun diyerek proje olduğunu ima ettiler ve sitemde bulundular. O da kurtulmak için çamuru bana atmaktadır. Bu yaptığı şeye kargalar bile güler. Usta, Hayati Tekin siyasi mevta demiş. İnsan, doğar büyür, onuru ve şerefiyle yaşar ve ölür. Arkasından hayırla ve duayla yad edilir. Öyle siyasi kişilikler vardır ki, onursuz yaşar siyasi leş olur. Her taraf kokar. Bütün mevzu bundan ibarettir' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ