Samsun Valisi Osman Kaymak ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın'a ziyarette bulundu. Rektör Aydın'ın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Aydın Mısırlıoğlu ve Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin ile karşıladığı Vali Kaymak, akademik ve idari personele hayırlı olsun dileklerini ileterek sınıf, ofis ve laboratuvarlarda incelemelerde bulundu.

SAMSUN'UN MARKALARINDAN

Vali Kaymak daha sonra Prof. Dr. Mahmut Aydın'dan üniversitenin fiziki yapısı, olanakları ve imkanları hakkında bilgiler aldı. Rektör Aydın, 'Valimiz başta olmak üzere tüm yöneticilerimizin desteği ile bu güçlü kurumu daha da ileri taşımak düşüncesindeyiz. Samsun Üniversitesi artık Samsun'un en değerli markalarından biridir. Nitelikli bir toplum için nitelikli bir üniversite olmanın izindeyiz. Bu markayı büyütmek birlik ve beraberlikle olur. Şehrimizin ve bölgemizin her türlü sorununda, gelişiminde kendilerine elimizden geldiğince üniversite olarak çözüm arayacağız, yardımcı olacağız. Ziyaretlerinden dolayı kendilerine tekrar teşekkür ediyorum' şeklinde konuştu.

BÖLGEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KURUM

Vali Kaymak ise Samsun Üniversitesinin tahmin ettiğinden daha kapasiteli, daha kaliteli bir yapıya sahip olduğunu dile getirerek, 'Samsun Üniversitesi şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir kurumdur' dedi. Başkan Zihni Şahin de, Samsun Üniversitesinin dünya ölçeğinde başarı ortaya koyan üniversiteler arasında yer alacağına inandığını belirterek, 'Büyükşehir Belediyesi olarak üniversitemizin her zaman yanında ve destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonunda Rektör Aydın tarafından Vali Kaymak ve Başkan Şahin'e, Samsun Üniversitesinin TEKNOFEST 2018'de Türkiye ikincisi olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Kızılırmak roketinin maketi takdim edildi.