31 Mart yerel seçimleri sonrası Samsun'un Atakum ilçesinde, itirazlar ardı ardına gelmişti. Önce geçersiz oyların sayılmasını talep eden AK Parti İl Başkanlığı daha sonra Atakum ilçesinde kurulan 426 sandığın yeniden sayılması için itirazda bulunmuştu ve itiraz, İl Seçim Kurulu tarafından kabul edilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanlığı karşı atak yaparak, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurdu ve oyların yeniden sayılması için çıkan kararın kaldırılmasını istedi. Yapılan itiraz kabul edildi ve YSK oyların yeniden sayılması kararını reddetti. Bunun üzerine CHP Atakum İlçe Başkanlığı önünde partililer kutlama yaptı.

SANDIKLARDA KAZANMIŞTIK

Sonuçları değerlendire Cemil Deveci, 'Hem ilçe seçim kurulu hem il seçim kuruluna itiraz oldu. İlçe seçim kurulu geçersiz oyları saydı, kararı kesinleştirdi. İl Seçim Kuruluna itiraz edildi ve tüm sandıkların sayılmasına karar verildi. Son 60 yıldır böyle bir karar yok. Zaten böyle bir karar çıkacağını biliyorduk, itiraz dilekçemizi hazırlamıştık. Hemen kararı alır almaz, itiraz ettik. Yüksek Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulunun kararını iptal etti ve seçim kesinleşti. Bu süreçten emindim, hiç tereddüt etmedim. Yasal süreci AK Parti sonuna kadar takip etti, en son itirazı biz yaptık. Bu karar hukuksuzdur, doğrusu budur dedik. Bizim dediğimiz oldu. Zaten biz sandıklarda kazanmıştık. Atakum sokaklarında iki buçuk aydır kazanmıştık, ben onu görüyordum. Sandıkta da bu sonuç çıktı' diye konuştu.

DEVECİ'YLE BAHAR GELDİ

Pazartesiden itibaren görevinin başında olacağını ifade eden Deveci, 'Atakum'a Cemil Deveci geldi, Deveci'yle birlikte bahar geldi. Tüm Atakumlulara teşekkür ediyorum. Her sözümün arkasındayım, hiçbir sözümü unutmadım, unutmayacağım. Pazartesiden itibaren her birini ayrı ayrı gerçekleştireceğiz. Atakum'un sorunlarını çözeceğiz, yaşanabilir, mutlu, huzurlu kent yapacağız. İlçe başkanlığımız ve İYİ Parti ilçe başkanlığına çok teşekkür ediyorum, direndiler, nöbet tuttular. Bir saat gibi kısa sürede YSK kararını verdi. Onların başarısıdır bu. Büyük ihtimalle pazartesi mazbatamı alırım, öğleden sonra gelip Atakum Belediyesinde görevime başlarım' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ