2009-2019 yılları arasında Ayvacık ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten AK Parti Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin galibi olan Cumhur İttifakı'nın adayı Halil Kalaycı'ya görevi devretti. Halil Kalaycı ve meclis üyeleri, İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını aldıktan sonra, ilk olarak AK Parti İlçe Başkanlığına gitti ardından Belediye Başkanlığına giderek, devir teslim törenini gerçekleştirdiler.

BAYRAK YARIŞI

2009-2019 yılları arasında ilçede Belediye Başkanlığı görevini icra eden Mustafa Belur, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ifade ederek, 'Yeni dönemde bu onurlu görevi Belediye Başkanı Halil Kalaycı'ya devrediyorum. Kendisine başarılar diliyorum' şeklinde konuştu.

GÜVENE LAYIK OLACAĞIZ

Görevi devralan Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı ise Mustafa Belur'a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Cumhur İttifakı'na yakışır bir seçim dönemi yaşadıklarını ifade eden Kalaycı, 'Bize düşen görev, bugünden sonra seçimi kazananın Ayvacık olduğunu ispatlamak. Sizlerin verdiği güç sayesinde bize duyduğunuz güvene layık olacağız. Herkesin mutlu ve huzurlu yaşayacağı bir Ayvacık'ı inşallah hep beraber inşa edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyor, dualarınızı bekliyorum. Gittiğimiz her yerde bizleri canı gönülden bağrına basan, ağırlayan, destekleriyle bize büyük bir teveccühte bulunarak, bu önemli makama layık gören çok değerli halkımıza, belediye başkanlığı seçiminde birlikte yarıştığımız diğer partilerin adaylarına teşekkür ediyorum. Bugünden itibaren bize oy veren, vermeyen herkesin Belediye Başkanı olacağım. Hiç kimseye ayrım yapmadan herkese eşit mesafede hizmet edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Devir teslim töreninde Mustafa Belur, belediyenin resmi mührünü yeni Belediye Başkanı Halil Kalaycı'ya teslim etti ve Belediye Başkanlığı rozetini taktı. Başkan Kalaycı, törenin ardından makamında tebrikleri kabul etti.