'Spor Masası' yine gündeme damga vurdu, spor severler Haberaks TV ekranlarına kilitlendi...

HAYAT HİKAYELERİ DUYGULANDIRDI

Haberaks Tv'de cuma akşamlarının vazgeçilmez programlarından biri haline gelen 'Spor Masası' yine gündeme damgasını vurdu. Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda boy göstererek ülkemize farklı kategorilerde madalyalar kazandıran özel milli takım atletizm takımının konuk olduğu programda Antrenör Aytunç Göz ve sporcuların hayat hikayeleri duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapan Antrenör Göz, 6 yıl önce gönüllü olarak engelli sporculara yönelik başladığı antrenörlük hayatında parmak ısırtacak cinsten başarılara imza attı.

KÖY KÖY GEZDİ ŞAMPİYON ÇIKARDI

Sporcu bulmak için köy köy gezen Göz, 3 yıl önce Çarşamba ilçesinin Beylerce köyünde her ikisinin de sekizer kardeşi olan engelli sporcular 17 yaşındaki Esra Bayrak ile 16 yaşındaki Yasemin Keskinsoy'u buldu. Göz, daha önce sporla tanışan ama çeşitli nedenlerle bırakmak zorunda kalan Esra ile Yasemin'i şehir merkezindeki bir yurda yerleştirdi. Evin tüm masraflarını ailesi ile kendisinin karşıladığına belirten Göz, "Annem çocukları çok seviyor. Her zaman onlarla ilgileniyor. Engellilere imkan verildiğinde neler yapabileceğini bu sporcuların başarında gördük" dedi.

BİZLER ARTIK 5 KIZ KARDEŞİZ

Eda, Edanur, Fatma, Esra ve Yasemin'i bir araya getiren Göz, bir şeylerden fedakarlık edildiği taktirde başarıların geleceğini söyledi. Sporcular ise, "Kapalı kapılar arkasında çocuklarınızı saklamayın, onlara fırsat ve imkan tanıyın. Biz imkan verildiği takdirde neler yapabileceğimizi gösterdik. Hepimizin farklı hayat hikayeleri var, kimimiz ailemize ev almak, kimimiz güzel bir gelecek kurmak adına gururla milli formamızı taşıyoruz. Bizlerin ikinci bir ailesi olan Antrenörümüz Aytunç Göz'e ve annesine ellerimizden tuttuğu için çok teşekkür ediyoruz. Daha çok yolumuz var. 5 kız kardeş olarak ülkemizi gururla temsil etmeye devam edeceğiz" dedi.

Salim YILDIZ