Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkarak Kurtuluş Mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü Samsun Valiliği ve STK'ların yapacağı bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlanacak. Haber Medya Grubu da kurtuluş meşalesinin yakıldığı Atatürk'ün şehri Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılına yakışır bir şekilde kutlanması ve idrak edilmesi için önemli bir öneride bulundu.

CUMHURBAŞKANI SAMSUN'DA OLMALI

Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100'üncü yılında devleti temsilen kimlerin Samsun'da olması gerektiği konuşulurken, seçim öncesi bu konu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara tarafından gündeme getirildi. Kara, Haberaks TV'de programa katılan siyasilere, "O gün burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Milli Güvenlik Kurulu yer almalı. Yine diğer bütün partilerin liderleri bir araya gelerek birlik mesajı vermeli. Bizler o tarihi yerde, bütün liderlerin bir arada olarak çekildiği fotoğrafı görmeliyiz. O özel günü 19 Mayıs ruhu ile kutlamayı temenni ediyorum" demişti.

DEMİRCAN SICAK BAKTI

Konuyu Haber Gazetesi'ndeki köşesine de taşıyan Kara'nın bu teklifine yerel seçim öncesi programına konuk olan Sağlık eski bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, sıcak bakmış ve bunu bir öneri olarak Ankara'ya ileteceğini söylemişti. Kara, aynı konuyu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in aday olarak katıldığı programda da gündeme getirmişti. Demir ise, bu durumun kendileri için bir motivasyon olacağını belirterek, "Biz daha önce bakanlar kurulundayken de bunu söyledik ancak şartlar uygun olmadığı için hayata geçiremedik. Bu çok güzel bir mesaj oldu, bize de büyük bir motivasyon olur" ifadelerini kullanmıştı. Haber Medya Grubu öncülüğünde yapılan çağrılar neticesinde de, Samsun Valisi Osman Kaymak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta Samsun'da olmasını beklediklerini söylemişti.