Samsun Tabip Odası, sağlıkta şiddet konulu basın toplantısı düzenledi. Başkan Murat Erkan, 17 Nisan'da Türkiye genelinde uyarı eylemleri düzenleyeceklerini söyledi.

ADIM ATILMIYOR

Erkan, görevi başında bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın 7. ölüm yıldönümü olan 17 Nisan'da tüm Türkiye ve Samsun'da sağlıkta şiddetin son bulması için uyarı eylemleri gerçekleştireceklerini belirterek, "Türk Tabipler Birliği'nin tüm çabalarına rağmen sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik ciddi bir adım atılmıyor. Dr. Kamil Furtun, Dr. Aynur Dağdemir ve Dr. Fikret Hacıosman görevleri başında öldürüldü. Sağlık kurumları basıldı, binlerce meslektaşımız ciddi saldırılara maruz kaldı. TTB olarak sağlıkta şiddetin dayanılmaz ağırlığını her seferinde Meclise, Sağlık Bakanlığına ilettik" diye konuştu.

YASA DERHAL ÇIKMALI

Erkan, "Bizi, sağlıkta dayanılmaz hale gelen bu şiddete karşı kendi başımızın çaresine bakmaya mecbur bırakmayın. Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümü 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü olarak ilan edilsin. TTB'nin hazırlayıp Meclisteki bütün siyasi partilere sunduğu Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasası derhal çıkarılsın. 17 Nisan günü, ülkemizdeki tüm sağlık kurumlarında mesai başlangıcında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunacağız. Öğlen tabip odalarımız açıklama yapacak. Akşam 18.00-20.00 arası ise destek veren tüm kurumlar ile ellerimizde fenerlerle 'Sağlıkta Şiddeti Önleme Yasasını Arıyorum' nöbeti gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR