CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Esenyurt Belediye Başkanlığına seçilen Kemal Deniz Bozkurt'u, Esenyurt Belediye Başkanlığı makamında tebrik etti ve birlikte mitinge katıldı.

'MAZBATAYI VERİN' DİYE HAYKIRIYOR

Burada konuşma yapan CHP'li Kemal Zeybek, 'İstanbul seçimlerini Ekrem İmamoğlu kazanmış olmasına rağmen mazbatasının verilmemesini anlamak mümkün değil. Vatandaşlar, halkın Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sahip çıktığını gösteriyor. Esenyurt meydanındaki kalabalık tek yürek, tek ses ve 'mazbatayı verin' diye haykırıyor. İktidar sahiplerine sesleniyoruz; bütün çabalarınız boşuna demokrasimizi yaralamayın, hukuku düşürdüğünüz durumu görün. 14 gündür iktidarın baskısıyla İstanbul seçimlerini sonuçlandırmayan YSK, gün gelir sizler de hukuka sığınmak durumunda kalabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

KAZANANA HAKKINI VERİN

Hukukun iktidar tarafından örselenmesine seyirci kalamayacaklarını belirten Milletvekili Kemal Zeybek "Gereğini yapın ve kazanana hakkını teslim edin. Ekrem İmamoğlu'na mazbatasını verin. Seçimin üzerinden iki hafta geçmesine rağmen CHP örgütleri, halkın katılımı ile ilçe seçim kurulları önlerinde halkın iradesine, oyuna sahip çıkıyor. Seçim irtibat bürolarındaki nöbetleri sabahlara kadar dönüşümlü devam ediyor. CHP örgütleri ve halkımız dayanışma örnekleri sergileniyor. Dünya, İstanbul seçimlerinin sonuçlandırılmasını takip ediyor. Demokrasimize ve hukukumuza daha fazla zarar vermeyin'diye konuştu