Dr. Ersin Aslan'ın görevi başında katledilişinin 7. yıldönümünde, hekimler sağlık alanında şiddete dur demek için toplandı. Samsun Tabip Odası öncülüğünde Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi önünde toplanan grup, basın açıklaması düzenledi. Hekimler ellerinde, "Bıçak hekime dayandı", "Yaşatmak için ölüyoruz", "Bu şiddet ne zaman duracak" yazılı pankart taşıdı.

ŞİDDET GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Samsun Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, "Dr. Ersin Arslan sonradan kendi adını alacak olan Gaziantep Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde vahşice katledildi, uzun süredir tedavisini sürdürdüğü hastasının yakını tarafından 17 Nisan 2012 yılında yaşamdan alıkonuldu. Sağlıkçılara yapılan tüm saldırılardan sonra kimi zaman iş bıraktık, kimi zaman hastanelerimizin, sağlık kurumlarının bahçelerine çıktık uyarı eylemleri yaptık. İktidar ise bu katliamları ve hekimlerin sağduyusunu görmesine karşın sağlıkta şiddeti durdurma noktasında bir adım bile atmadı. 17 Nisan'ın Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak kabul edilmesinin ve sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasa talebimizin yaşama geçirilmesinin önemli bir adım olacağını tüm kamuoyu önünde Sağlık Bakanlığından talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

PLANLANMIŞ SALDIRILAR

Türk Tabipleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz ise, 'Yüzlerce arkadaşımız, çalıştığı kurumlarda ölümle yüz yüze geldiler. Bazen İzmir'de olduğu gibi aile sağlık merkezleri basılarak hekimlerin kafası kırıldı. Sağlıkta şiddet bitmiyor. Gün geçmiyor ki yeni ve planlanmış saldırılarla karşı karşıya kalmayalım. Bu doğrultuda 17 Nisan'ın, Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü olarak kabul edilmesini Sağlık Bakanlığından talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR