Samsun Valisi Osman Kaymak, gazetecilerle kahvaltı programında buluştu. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'nin davetlisi olan Vali Kaymak'a programda Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Çakır, yönetim kurulu üyeleri Alper Cabbar, Avni Demir, Gülsüm Atik, Harun Üstün, Hilal Gamze Çakır, Muammer Dilber, Murat Sandıkçı, Okan Aralan ve Yaşar Aslan eşlik etti.

KUTLAMALAR YIL BOYU SÜRECEK

Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltının ardından Vali Osman Kaymak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kaymak, "Samsun'da 100. yıl heyecanı devam ediyor. Hazırlıklara çok önceden başladık. Hazırlıklarımız Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşiyor. 100. yıl kutlamalarının yıl boyu sürmesini amaçlıyoruz. Burada 100 yıl önceki ruhun diri tutulması gerekli. Üniversitemiz önemli kongreler düzenliyor. 19 Mayıs, 2023'ün ön hazırlığı. Samsun olarak bu işin başındayız. Halkımızda büyük bir heyecan var. Başka illerde yapılan etkinlikleri bu yıl önemli kaynaklar harcamadan Samsun'da yaptırıyoruz. MEB Robot Yarışması sayesinde Samsun'a 8-10 bin kişi geldi, oteller doldu. Bunlar bizim girişimlerimiz sonucunda oldu" diye konuştu.

19 MAYIS'TA İFTAR

Vali Osman Kaymak, 100. yılda Samsun Valisi olmaktan gurur duyduğunu belirterek, "23 Nisan'daki gala gösterisinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına çıkacağız. TRT tarafından yayınlar yapılacak. 19 Mayıs günü aksilik çıkmazsa Cumhurbaşkanımızı Samsun'a bekliyoruz. 19 Mayıs gününde Bandırma Vapuru önünde önemli bir katılımla iftar yapmayı düşünüyoruz. Arkasından 100. yılla ilgili Yaşar Doğu Spor Salonu'nda program yapılacak. Her sene yapılan gösteriler bu sene de olacak" sözlerini kaydetti. Programın sona ermesinin ardından Vali Kaymak, günün anısına Başkan Çakır'a tablo hediye etti ve gaztecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şükrü Berk ASKAR