FUTBOL55'E KATILDI

Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal, Haberaks TV'de yayınlanan futbol55 programının canlı yayın konuğuydu. Haber Gazetesi Spor Müdürü Selçuk Kaya, Samsunspor Medya Direktörü Murat Sandıkçı ve seyircilerden gelen soruları cevaplayan Aztopal, bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı. İlk olarak takımın son durumundan başlayan Aztopal, "Ligde kalan iki maç bizim play-off müsabakalarına hazırlık mücadelelerimiz olacak. Uşak maçında farklı bir galibiyet aldık, Manisaspor karşılaşması da hemen hemen öyle olacaktır. Sakaryaspor'u da yendiğimiz takdirde play-off müsabakalarına mental olarak da tamamen hazır olmuş olacağız. Bu anlamda yönetim olarak takımın play-off müsabakalarına hazırlanması için biz de elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

GURUR DUYACAĞIZ

Mustafa Aztopal şöyle devam etti, "Hepimizin gurur duyacağı Samsunspor profilini yavaş yavaş oluşturuyoruz. Bu sadece sahadaki sonuçlar değil her anlamda adımlar atılması gereken bir durum. Bu adımları da atıyoruz. Tabiki bu sezonki hedefimiz ligi 3. bitirmek değildi, şampiyonluktu. 4 ay oldu göreve geleli. Genel olarak şu anda Samsunspor'u destekleyen taraftarlar şu anda ne hissediyorsa, ben de onu hissediyorum. Herkesin sezon başından bu yana beklentisi farklıydı. Sarıyer maçında 89. dakikada, Hacettepe maçında 90+5. dakikada yenilen goller olmasa şu anda başka şeyler konuşuyorduk. Artık o maçlar geride kaldı. Elimizdeki mevcut bir şans var play-off şampiyonluğu. Bu süreçten şampiyon olarak çıkacağız. Herkesin buna inanması, güvenmesi ve takımı desteklemesi lazım."

5 MAÇLIK PERİYOT

"5 maçlık zorlu bir periyot bizi bekliyor. Tamamen bir üst lige çıkmayı hedefleyeceğiz. Ben 35 yıldır Samsunsporluyum ve bu ligi içime sindiremiyorum. Hiç burada oynamadık. Bir an önce buradan çıkmamız gerekiyor. Bu ligde şampiyonluk hedefi de çok büyük bir hedef değil. Bu rasyonel bir hedefti. Lig bizim için 4 Mayıs'ta bitmese de, 28 Mayıs'ta mutlu olarak bitecektir. Her şeyi süper yaptık onlar yapamadı gibi kendimizi de aklamaya çalışmayacağız. Bu ligi bitirdikten sonra tüm yaşananları gözden geçirilecek hatalar da ortaya dökülecek. Şampiyonluğu ligin son haftası kaybetmiş olsak play-off öncesi daha çok yaralanırdık. Şimdiden play-off müsabakalarına alışmak da bence bir artıdır. 4 Mayıs'taki ilk maça kadar tüm eksiklerimizi giderip, her konuda tamamen hazır bir şekilde play-off müsabakalarına başlayacağız."

YÖNETİM NELER YAPACAK?

"Biz profesyonel psikologlarla çalışıyoruz. Psikoloğumuz Oya Kaptan takımla sürekli görüşüyor. Spor alanında çok uzmanlaşmış tanınan bir isimle daha anlaştık. Takımımızı play-off sürecine bu mertör hazırlayacak. Çok önemli bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyoruz. İdari olarak haklarımızı savunacağız. Bizim hatalarımız bizi ilgilendirir, dışarıdan gelen hataların önüne geçmek için çalışacağız. Başkanımızla birlikte Merkez Hakem Kurulu'na gideceğiz. Play-off müsabakalarında tamamen adil yönetim isteyeceğiz. Maçların atmosferini kaldıracak hakemler isteyeceğiz. Siz hatırlattınız VAR uygulamasını da soracağız. Bilmiyorum olabilir mi ama en azından hatırlatmakta fayda olacaktır. Yönetim olarak takımla daha çok vakit geçireceğiz. Başkanımız, bizler, Yücel hocamız 7/24 tesislerde olacağız."

HAKKINIZ YOK DİYEMEM

"Yılport Samsunspor bu sezon oyuncu sözleşmelerine ait tüm yükümlülüklerini yerine getirdi. Aslında normali bu belki bugüne kadar hiç yaşanmamış. Yıldırım Holding ve İsmail Uyanık'la birlikte bu anlamda sıkıntı yok. Futbolcularımız için artık para öncelikli değil. Onlar da bunu söylüyorlar. Onlar da şampiyon olarak manevi olarak rahatlamak istiyorlar. Sezon başındaki beklentiler ve oluşturulan tüm yapıyla beraber bulunduğumuz ortam başarısızdır. Bu takım play-off müsabakalarından kesinlikle çıkacaktır. Sarıyer ve Hacettepe maçını geri getiremeyiz ama lige çıkabiliriz. Kırgınlıklar, kızgınlıkları bir kenara bırakmalıyız. Tabiki bizler de taraftarız ve taraftarlara buna hakkınız yok diyemeyiz. Ancak taraftarımız da bunun bilincindedir ve onlarda stadı play-off sürecinde dolduracaklardır."

TARAFTARIMIZ BİLİNÇLİ

"Keçiörengücü maçı sonrası Sarıyer mücadelesinde taraftar rekoru kırılması da taraftarımızın takımına ne kadar çok sahip çıktığının bir göstergesidir. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Yıldırım Holding'in Portekiz'de limanları olduğu için bizlere özel Porto- Liverpool Şampiyonlar Ligi maçı için davet geldi ve bu davete katıldık. Samsunspor A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erkanat ve Evren Öztürk'le birlikte Porto'ya gitti. Orada 2-0 kaybedilen maçın rövanşından skor yine 2-0 mağlupken taraftarın coşkusunu görünce tüylerim diken diken oldu. Bu futbol kültürünü ülke olarak biz de edinmeliyiz. Tabiki eleştireceğiz ama takıma küsmek kırılmak olmamalı. Porto Kulübü'yle de işbirliğimiz olacak. Bunlar çok önemli adımlar. Çok geniş çaplı çalışmalar gerçekleştireceğiz kendileriyle."

ALTYAPI GENK'E EMANET

"Altyapı konusunda Belçika'nın Genk Kulübü'yle anlaştık. Onlarla 1 Temmuz'dan itibaren resmi çalışmalara başlayacağız. 1 Temmuz'da Genk'ten antrenörler Samsun'a gelecek ve antrenörlerimize eğitimler verilecek. Yine bizim antrenörlerimiz de Belçika'ya gidip onlarla çalışmalara katılacak. Bir yandan da altyapı tesisi konusunda çalışmalar sürüyor. Genk'in Avrupa'nın en büyük liglerinde oyuncuları var. Hedefimiz bu anlaşmayla 5 yıl sonra kadronun yarısının yetiştirdiğimiz oyunculardan oluşmasını sağlamak. Genk'in son 10 yılda altyapısından yetiştirip sattığı oyuncuların şu anda değeri 700 Milyon Avro civarında. Böyle bir kulüple anlaştık. Bunlarla birlikte tüm sosyal sorumluluk projeleri içinde varız. Bunlar da göz ardı edilmemeli. Kulübün vizyonunun genişlemesinden ve bu faaliyetlerden herkesin de mutlu olması lazım."