İstanbul Küçükçekmece'de evinin önünde oynarken istismara uğrayan 5 yaşındaki çocuğun yoğun bakıma kaldırıldığının ortaya çıkması, tüm Türkiye'de hüzne ve öfkeye yol açtı. Samsun Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Hatice Sönmez Güneş, yaşanan çocuk istismarının insanlık için utanç verici olduğunu söyledi.

CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Güneş, çocukları korumanın geleceği korumak olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza sevgimizi hissettirmeliyiz. Çocuk sevgisi insanların ihtiyacı olan bir şey. Hukuk düzenimizde çocuklarımızı koruyacak kanunlar acilen çıkarılmalı. Cezaların mutlaka artırılması ve caydırıcı hale gelmesi gerekiyor ancak bundan daha da önemlisi çocuk istismarının önlenmesi. Bunun için gerekli önlemler alınmalı. İstismara uğrayan çocuğun ailesi ve öğretmenleri, olayı öğrendiklerinde nereye başvurulması gerektiğini bilmiyor. Çocuklara konuyla ilgili bilinç aşılanırken, aileler de aydınlatılmalı" ifadelerini kullandı.

SAMSUN BAROSU MAĞDURLARIN YANINDA

Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında çocuk hakları komisyonu kurulmasını istediklerini belirten Güneş, "Bu partiler üstünde bir konu. Parti ayrımı yapılmadan bu konunun üstünde durulmalı ve çözüm getirilmeli. Bu komisyon bir an önce kurularak faaliyete geçmeli. Böyle olaylar bundan sonra inşallah yaşanmaz. Samsun Barosu olarak böyle bir durum yaşandığı takdirde, mağdurların her zaman yanındayız. Baromuza ulaşan vatandaşlarımıza bu konularda yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

Şükrü Berk ASKAR / özel haber