Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleşen " Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat" programı kapsamında ücretsiz olarak dağıtılan bisikletler vatandaşlar tarafından 499 TL'ye 2. el sitelerinde satılıyor. Sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğindeki protokol çerçevesinde okullardaki öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan bisikletlerin internet üzerinden satışa çıkarılması, vatandaşlar arasında bu kadar da olmaz dedirtti.

499 TL'YE JİLETİNLİ BİSİKLET

Fiziksel aktiviteyi ve bisiklet kullanmayı yaygınlaştırmak için Sağlık Bakanlığı tarafından dönemin İl Halk Sağlığı Müdürlükleri aracılığı ile ücretsiz dağıtımı yapılan bisikletler, internet sitelerinde ve sosyal paylaşım siteleri üzerinden açılan 2. el eşya satışı yapan internet sitesi sayfalarında yurdun çeşitli illerinde satışa çıkarıldı. Bisikletler, 200 ile 499 TL arasında fiyatla satışları yapılıyor. Sitede bulunan bir ilanda ise, "Bisiklet sıfırdan farksız. Jiletinleri... Beyaz ve siyah bisiklet" şeklinde not düşüldüğü görüldü.

SAMSUN'DA 6 BİN ADET DAĞITILDI

Öğrencilerin sağlıklarını korumaları ve fiziksel aktivite yapmaları için hediye edilen bisikletlerin satışa çıkarılması tepkileri de beraberinde getirdi. Vatandaşlar, milli kaynaklarla alınan bisikletlerin açıkça satılmasının önüne geçilmesini istedi. Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde son iki yılda 65 bin ücretsiz bisiklet dağıtılırken, Samsun'da ise bu rakamın 6 bin olduğu öğrenildi.

Bayram OK