Samsun'un Çarşamba ilçesinde 22 Temmuz 2017 tarihinde iki grup arasında silahlı çatışma meydana geldi. Olayda 46 yaşındaki Murat Aşar, 20 yaşındaki Alptuğbey Tekcan ve 18 yaşındaki kardeşi Göktuğbey Tekcan hayatını kaybetti, 26 yaşındaki Mustafa Salih Semercioğlu ise yaralandı. İki yıldır devam eden davanın karar duruşması dün Çarşamba Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim Sevda Aydın Bülbül Başkanlığında görüldü. Sabah 10.00'da başlayan duruşma öğlen saatinde tamamlandı. Olayda hayatını kaybeden Tekcan kardeşler ile Murat Aşar'ın avukatlığını Özkan Güreş ile Şenol Şen, sanık Mustafa Salih Semercioğlu'nun avukatlığını Ali Korkmaz ile Ata Giritli yaptı.

4 AYRI SUÇTAN 67 YIL MÜEBBET

Tarafların dinlenmesinden sonra mahkeme kararını açıkladı. Silahlı çatışma sonrasında 26 yaşındaki Mustafa Salih Semercioğlu'na; Alptuğbey Tekcan'ı tahrik altında öldürmekten 18 yıl, Göktuğbey Tekcan'ı tahrik altında öldürmekten 18 yıl, Murat Aşar'ı kasten öldürmekten 22 yıl, Turan Tekcan'ı öldürmeye teşebbüsten 9 yıl, iyi hal indirimi uygulamadan toplam 67 yıl müebbet hapis cezası verdi. Karar sonrası konuşan avukatlar, Özkan Güreş ile Şenol Şen, 'Bu acı olay sonrasında adalet tecelli etti' dediler.

TÜRK ADALETİNE HEP GÜVENDİM

Çatışmada üç oğlundan ikisini kaybeden Çarşambalı iş adamı Turan Tekcan duruşma sonrası, 'Acımız büyük ama Türk adaletine, Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk mahkemelerinde bugün bir kez daha sonsuz güvenileceğini anladım. Önce Allah'a sonra Türk mahkemelerine güveniyorum. Evlatlarımı ve can dostumu vuran kişi cezasını aldı. Benim ise hakkımda beraat kararı verildi. Ömrümde haklı olduğum tek davadır bu. Allah bu acı olaya sebep olanları kahretsin' dedi.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, Orta Mahalle Terme Caddesi üzerine işyerleri önünde araç park etme konusunda 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerine tabanca ve tüfekle ateş etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayda 46 yaşındaki Murat Aşar, 20 yaşındaki Alptuğbey Tekcan ve kardeşi 18 yaşındaki Göktuğbey Tekcan öldü, 26 yaşındaki Mustafa Salih Semercioğlu ise yaralandı. Olayla ilgili polisin yaptığı araştırmada o gece 5 kişi gözaltına alınmıştı.

Ahmet Naci KILAVUZ