K-9 köpekleri; uyuşturucu madde, bomba arama, koku molekülleri, asayiş uygulamaları ve iz takipte Samsun polisinin en büyük destekçisi. Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yer alan narkotik köpekleri Ece, Pusu, Keita; bomba arama köpeği Barut, koku molekülleri ve iz takip köpeği Bea, asayiş devriye köpekleri Panç ve Kont, Samsun'da vatandaşların her türlü güvenliğini sağlamak için eğitici ve idarecileri ile birlikte görev başındalar.

EN KIDEMLİLERİ

Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görev yapan Ece, Keita ve Pusu uyuşturucu satıcılarının adeta korkulu rüyaları haline geldi. K-9 köpeklerinin içerisinde narkotik arama dedektör köpeği Ece, en kıdemli olanı. Ece bu güne kadar bulduğu uyuşturucuyla, kendi alanında adeta rekor kırdı. Halen görev başında olan Ece, yaşıtlarına rağmen halen uyuşturucu tacirlerinin yakalanmasında aktif rol oynuyor.

ÖNCE K-9'LAR TAYİN OLUYOR

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda yer alan K-9 narkotik köpekleri olan Ece'nin eğitmeni Altan Yürür, Pusu'nun idarecisi Mustafa Akbal, Keita'nın idarecisi Sedat Eskitürk, bomba arama köpeği Barut'un idarecisi Faruk Dikici, koku molekülleri ve iz takip köpeği Bea'nın idarecisi Selim Seçkin, asayiş ve devriye köpekleri Panç'un Furkan Şenel, Kont'unki ise Furkan Kartal, onların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Her şeyin en kalitelisi ile bakılan K-9'lar, eğitici ve idarecileri tarafından da el üzerinde tutuluyor. Hepsinin ayrı bir kabiliyeti olan K-9'lar ile ayrılmaz bir bütün haline gelen eğitici ve idarecileri, onların tayini çıkmadan başka bir şehre tayin olamıyor. Görev olmadığı zamanlarda K-9'ların en sevdiği ise eğitici ve idarecileri ile oyun oynamak.

ECE EMEKLİ OLUYOR

Narkotik Köpeği Eğitmeni Altan Yürür, Samsun'da Ece ile birlikte 10 yıldır çalıştıklarını belirterek, "Bundan önceki görev yerimiz İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüydü. Ece, 2007 doğumlu. İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda görev yaptı. Orada defalarca yüklü miktarlarda uyuşturucu yakaladı. Bunun yanında 2009 yılı 8. ayından bu yana da Samsun'da görev yapmaktayız. Ece'nin İstanbul Silivri'de 1 ton 180 kilogram uyuşturucu yakalaması olmuştu. Samsun'un ilk yüklü miktarda 100 kilogram uyuşturucu yakalamasında, bunun yanında 40 ve 80 kilogram eroin yakalamasında aktif rol oynadı. Ece artık, yaşından dolayı emekli olacak. Emeklilik sonrası yine bizim yanımızda tüm ihtiyaçları her zaman olduğu gibi karşılanacak" dedi.

Bayram OK - ÖZEL HABER