Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmasının 100. Yılı dolayısıyla CHP, 19 Mayıs'ta Samsun'da olacak. CHP, 16 Mayıs'ta İstanbul'da büyük bir etkinliğe imza atacak, 19 Mayıs'ta ise Samsun'a çıkarma yapacak.

ÇAĞRINIZI İLETTİM

Haber Medya Grubu, devletin tüm kurumlarını, hükümeti, Milli Güvenlik Kurulunu ve siyasi partilerin genel başkanlarını, Milli Mücadele'nin 100. yıldönümü kutlamaları için Samsun'da buluşmaya davet etmişti. Teklifimizi bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiğini ifade eden Milletvekili Kemal Zeybek, 'Genel Başkanımızın 19 Mayıs'ta Samsun'da olması 6 ay önceden planlandı. Yapmış olduğunuz çağrı, diğer parti genel başkanlarının Samsun'a gelmesi için önemli bir çağrıdır. Diğer parti genel başkanlarına örnek olur' dedi.

CUMHURİYETİ KURAN PARTİ SAMSUN'DA

100. Yılın çok önemli olduğunu ifade eden Zeybek, 'Atatürk'ün, Samsun'a çıkışının 100. Yıl dönümünde ve Cumhuriyeti kuran bir parti olarak, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, parti yönetim kadroları ve tüm milletvekillerimiz bu büyük günde Samsun'da olacak. Olağanüstü Merkez Yürütme Kurulumuz Samsun'da toplanacak. Bunun yanı sıra birkaç sanatçı ile görüşülüyor, onlar da Samsun'da olacak. Sabah, 19 Mayıs'ın anlamını anlatan toplantılar yapılacak. Akşam ise iftar programı olacak ve etkinlikler devam edecek. Bu büyük günü coşku ile Samsun'da kutlayacağız' dedi. Ayrıca, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun da Samsun'da olması bekleniyor. Program önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Erdinç YILDIZ