Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Ticaret Odasında düzenlenen toplantıda, iş adamlarının talep ve sıkıntılarını dinlediklerini, çözüm odaklı çalıştıklarını söyledi. Hayata geçirilecek Tekstilkent Projesi ile iş adamlarının sıkıntılarını büyük ölçüde çözmüş olacaklarını anlatan Doğan, "Sektörde en çok yaşanan sıkıntılardan biri kalifiyeli işçi sorunudur. Tekstilkent'e meslek eğitim merkezi kuracağız. Burada mesleki eğitim verip işlerinde uzman kişiler yetiştireceğiz." dedi.

YÜZDE 90'INI KADINLARDAN OLUŞACAK

Tekstilkent Projesi ile istihdamda önemli büyüme gerçekleştireceklerini dile getirerek, "İlçede yaklaşık bin kişi tekstil firmalarında çalışıyor. Bu sayıyı Tekstilkent ile üç katına çıkarmayı hedefliyoruz. Çalışanların yüzde 90'ını kadınlarımız oluşturacak. Burada kreş ve sosyal tesislerimiz de olacak. İyi bir çalışma ortamı sağlamak için her noktayı en ince ayrıntısına kadar düşüneceğiz." diye konuştu.
Toplantıya Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti ilçe Başkanı Taner Özden ile iş adamları katıldı. AA