Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan'ın aktardığı kulis bilgilere göre parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi eskiBakanı Ali Babacan'ın 23 Haziran geçene kadar sahada görünmeme kararı aldı.

Ahmet Takan, Davutoğlu ve Babacan'la ilgili son kulisleri aktardı.Takan "deneyimli siyasetçi" olarak tanımladığı bir ismin ifadelerini bugünkü köşesine taşıdı.

23 HAZİRAN'DAN SONRA YENİ PARTİ HAZIRLIKLARI HIZLANACAK

Erdoğan'ın eleştirileri yeni parti kurma çalışmaları etkilendi mi sorusuna cevap aradığını belirten Takan, "Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan gibi isimler, 23 Haziran geçene kadar 'pek sahada görünmeme' kararı almışlar. 'Seçim sürecini sessizce atlatma' niyetindeymişler. 23 Haziran'dan sonra partileşme süreci ile ilgili daha net açıklamalar yapacakları ifade ediliyor." dedi.

"GÜLLÜ, GÜLSÜZ FORMÜLLER TARTIŞILIYOR"

AK Partili bazı kesimlerin Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ı gözlemlediğini ifade eden Takan " Güllü, Gülsüz formüller tartışılıyor. Sınır ötesinde, nerelerde, kimlerin kimlerle temas ettiği sahur bitene kadar tartışılıyor. Herkesin kendine göre bir tahmini ve de altını çizerek belirteyim bir duyumu var" dedi.