Mahmut Can Kalkan, siyanürlü şerbetle anne babasını öldürdü. Zehri son anda içmeyen kardeşi Emir Can, "Ağabeyim '1, 2, 3 fondip' diyerek karışımı içirdi" dedi. Ölen annenin ise son nefesinde, hayatta kalan oğluna "Ağabeyini polise ihbar etme" dediği öğrenildi.

ANNE BABASINI SİYANÜR İÇİREREK ÖLDÜRDÜ

Olay, 14 Mayıs'ta İzmir'de yaşandı. Kimya öğrencisi Mahmut Can Kalkan (21), siyanürlü şerbet içirdiği annesi Fatma (39) ve babası Mehmet Kalkan'a (46) kıydı. Aynı karışımdan içirmek istediği kardeşleri Emir Can (16) ve Mehmet Taha (4) ise son anda canlarını kurtardı.

ŞİZOFRENİ TEŞHİSİ KONULDU

Anne-babasını öldüren Mahmut Can Kalkan tutuklandı. Şizofreni teşhisi konulan katilin, "Cinayeti, sadece benim görebildiğim, kırmızı gözlü ve siyah pelerinli süper kahraman istedi" diye ifade verdiği ortaya çıktı.

Caninin kardeşi Emir Can ise "Ağabeyim bize, '1, 2, 3 fondip' deyince bardaktakileri hızlı bir şekilde içeceksiniz' dedi. Ağabeyim '1, 2, 3' diye saydı, annem ve babam bardaktakileri hızla içti" diyerek olayı anlattı.

"SAKİN AĞABEYİNİ İHBAR ETME"

Mahmut Can Kalkan'ın siyanürü içirip "15 dakikanız kaldı" dedikten sonra anne Fatma Kalkan'ın son nefesinde ortanca oğlu Emir Can'a, "Sakın polisi arayıp ağabeyini ihbar etme" dediği ortaya çıktı.

Anne Fatma ve baba Mehmet Kalkan'ın ölümünün ardından geride kalan Mehmet Taha ve Emircan Kalkan'a anneanneleri sahip çıktı. Ölümden dönen Emir Can Kalkan, ağabeyinden şikayetçi olduğunu açıkladı.

Mahmut Can Kalkan'ın "Pişman mısın?" sorusunda "Pişman değilim. İşim yarım kaldı" dediği öğrenildi.