Samsun'da içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapılmasını öngören maddenin oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, sosyal medyadan açıklama yaptı. Suya yaptığı indirim nedeniyle eleştirilen Şahin, açıklamada, ''Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde önce suya her ay yapılan otomatiğe bağlanmış olan zammı iptal ettim. Daha sonra suda %15 indirim yaptık. %40 engelli raporu olan vatandaşlarımız için suyu %50 indirimli kullanmalarını sağladık'' dedi.

BİZİM ÖNCELİĞİMİZ MİLLETİMİZ OLMUŞTUR

Her idarecinin bir yönetim şekli ve öncelikleri olduğunu ifade eden Şahin, ''Bizim önceliğimiz Türkiye'nin siyasi, terör ve ekonomik saldırı altındayken milletimiz olmuştur. Döviz kuru üzerinden yapılan saldırıda döviz fiyatlarının, faizlerin ve enflasyonun arttığı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ki hükümetimizinde bununla mücadelede her imkanını kullandığı ve her kuruluşumuzdan da enflasyonla mücadelede imkanlarını kullanmayı istediği gerçeği sırasında bizde bu mücadeleye katkı vermek için halkımızın yanında olduk. Bir nebze olsun halkımıza destek vermek için suda otamatik zammı kaldırdık. %15 indirim yaptık engellilerimiz için %50 katkı sağladık. Ulaşım fiyatlarımıza zam yapmadık'' ifadelerini kullandı.

DERDİMİZ PARA KAZANMAK DEĞİLDİ

Şahin, ''Bizim derdimiz para kazanmak değildi. halkımıza katkı sağlamaktı. Bu uygulamaları yaparken koltuk ve makam düşüncemiz asla olmadı. O süreçte aday gösterilmeyeceğimizde belli olmuştu. Kısacası seçimlerle alakalı bir durum yoktu. Enflasyon ile mücadelede halkımızla beraber olma anlayışında olduk'' diye konuştu.

İNDİRİM ZARAR OLARAK NİTELENDİRİLMEMELİDİR

SASKİ'nin sudan gelir elde eden bir kurum olduğunu kaydeden Şahin, ''Suyunda bir maliyeti vardır. Ayrıca SASKİ yatırımcı bir kuruluştur. Kanalizasyon şebekesi yapımı, içme suyu hizmeti, arıtma tesisleri gibi yatırımlar yapar. Yani kar zarar durumu hesabı yapılırken tüm bunlar dikkate alınır. Daha doğrusu bunlar ifade edilmelidir. Bu anlamda su ücretlerindeki indirim bir zarar olarak nitelendirilmemelidir. İndirim Yatırım imkanınızı küçük bir miktar azaltabilir. Bunu da yine kısa bir sürede telafi eder o yatırımı yaparsınız. Ama indirim ile o zor günlerde 1.350.0000 insanımızın yanında olursunuz. Biz hem bunu yaptık hemde Dönemimizde SASKİ olarak 1.2 milyar yatırımımız devam ettirdik. Bunların bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı da planlanmış ve hizmetler devam etmiştir'' dedi.