Medicana Samsun Hastanesi, 31 Mayıs Tütün ve Tütün Ürünlerini Bırakma Günü öncesinde Piazza AVM'de sigara bırakma etkinliği düzenledi. Etkinlikte yapılan söyleşide, Medicana International Samsun Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce, sigaranın zararlarını anlattı. Açılan stantta, ziyaretçilere ücretsiz solunum fonksiyon testi yapılırken, test yaptıran vatandaşlar arasından bir kişi ise yapılan çekiliş sonucunda ücretsiz sigara bırakma seansı hakkı kazandı. Testte, akciğerlerinde darlık tespit edilen hastalara ise yüzde 50 indirimle hastanede muayene avantajı sunuldu.

SAĞLIĞIN EN BÜYÜK DÜŞMANI

Medicana Samsun Hastanesi'nin sigaraya savaş açtığını belirten Medicana Samsun Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürü Meral Kıvırcı, "Ülkemizde sigara karşı büyük bir mücadele veriliyor. Medicana Samsun Hastanesi olarak biz de uzman doktorlarımızla birlikte sürekli bu mücadelenin içerisindeyiz. Sağlığın en büyük düşmanlarının başında sigaranın geldiğini biliyoruz. Mora Terapi adında çok yeni bir yöntem var. Sigara bırakma konusunda güzel sonuçları var. Standımızı ziyaret eden sigara kullanıcılarına solunum fonksiyon testi yaparak akciğer kapasitelerini ölçüyoruz" sözlerini kaydetti.

BU BİR HASTALIK

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Özgür İnce ise sigaranın günde 12 bin kişinin ölümüne yol açtığını vurgulayarak, "Sigara kullanmak Dünya Sağlık Örgütü tarafından hastalık olarak kabul ediliyor. Biz insanlara neler yaptığımızı göstermek amacıyla buraya geldik. Uzun yıllardır sigara kliniğimizde insanların sigarayı bırakmasını sağlıyorduk, son yıllarda ise son teknoloji ürünler ve teknikler kullanarak başarımızı çok artırdık. Mora Terapi isimli bir cihazımız var. Ayrıca kliniğimizde uyguladığımız bir saatlik psikoterapilerle kişiye özel sigara bırakma yöntemleri belirliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şükrü Berk ASKAR