SASKİ Genel Kurulu'nda alınan suyun tonuna yapılan yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 ve aylık TÜFE rakamına göre zam maddesi kabulü sonrası, tepkiler artarak ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK Emekli-Sen üyeleri, su zammına tepki göstererek basın açıklaması düzenledi. Belediye önünde polis de geniş güvenlik önlemleri aldı, belediyenin önü önce bariyerlerle kapatıldı, daha sonra ise bariyerler kaldırıldı.

ALAY ETMEKTEDİR

Ellerinde 'Seçimi kazandınız gerisi önemli değil öyle mi?', 'Krizin faturasını halk ödemeyecek', 'Zamlar geri çekilsin', 'İlk icraat suya %25 zam kabul etmiyoruz' dövizleri ile Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan DİSK Emekli-Sen üyeleri adına açıklamada bulunan Şube Başkanı Tacettin Aydın, 'Seçimden önce suya yüzde 15 indirim yapan belediye, seçimden hemen sonra yüzde 25 zam yaparak ve su fiyatını her ay artıran bir karara imza attı. Adeta, Samsun halkının aklıyla alay ediyorlar. 'Seçimden önce sizi kandırmak için suyu ucuzlattım, şimdi seçimi kazandım ve suya zam yapıyorum, sizleri çocuk gibi kandırdım' demektir bu. Seçimi kazanarak yönetime gelen muhalefet partisine mensup belediyeler bir bir suyu ucuzlatırken, Samsun'un yeni belediye başkanı seçilir seçilmez suya zam yapmış olmasını anlamak mümkün değildir' diye konuştu.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Zammın hiçbir gerekçe ile dayanağı olmadığını ifade eden Aydın, ' Diğer illerden daha fazla pahalı olan Samsun'daki su fiyatlarının yükseltilmesi halkımızı ve özellikle emeklileri ekonomik olarak zor duruma sokan bir karar olmuştur. Su temel bir ihtiyaçtır ve insan hakkıdır. Suyu en ucuz, en kaliteli bir şekilde mümkünse ücretsiz olarak halkına sunmak belediyelerin asli görevidir. Diğer ekonomik olanakları ve tasarruf tedbirlerini zorlamadan, 'zam yapmaktan başka çarem' yoktur diyen belediye başkanı, ya diğer belediyelere bakarak bu işin yolunu yordamını öğrenmeli ya da şimdiden bu işi bırakıp gitmelidir. Bizler bu zammın derhal geri alınmasını ve ayrıca emeklilere indirim yapılmasını talep ediyoruz. Zaten zor koşullarda yaşayan ve en düşük gelir düzeyini oluşturan emeklilerin, bunu istemeye hakkı vardır. Halkın sorunlarına duyarlı bir belediye istiyoruz. Zamcı değil, halkçı belediye istiyoruz. İsteklerimiz kabul edilinceye kadar mücadelemiz sürecek' şeklinde konuştu.

OTURMA EYLEMİ

Basın açıklamasının ardından DİSK Emekli-Sen Samsun Şube Başkanı Tacettin Aydın ve iki üye Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile görüşme talebinde bulunmak için belediyeye yürüdü. Önce içeri alınmayan üyeler, daha sonra Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezine alındı ve Demir'den randevu talebinde bulundu. Randevu talebinden sonra Aydın, 'Talebimizi illettik, gün içinde bize dönecekler. Eğer gün içinde randevu verilmediği takdirde yine belediye önünde olacağız' dedi. DİSK Emekli-Sen üyeleri belediye önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklamasına ayrıca CHP İl Başkanı Mehmet Kundak ve Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli de katıldı.

Erdinç YILDIZ